Blues, Jazz en Beatles

  Column

Een héleboel tipke's heb ik voor jullie, met name op zondag. We hebben wèl een dag uitgekozen voor onze Beatle-middag in Mezz zeg; is er ook een gelegenheid waar niéts te doen is? Ongelooflijk, maar goed, daar doe je nix aan, tenminste nu niet meer!!


Anyway, dit is de laatste keer dat ik u attent ga maken op het Beatles-A-Go-Go-feestje a.s. zondagmiddag in Mezz! Er zijn nog kaartjes, maar ik zou niet te lang meer wachten; er is namelijk maar een beperkt aantal beschikbaar.
Het Beatle-feestje met unieke filmfragmenten, anekdotes, live-muziek, en natuurlijk echte Beatle-quiz-vragen wordt een uniek gebeuren.
De organisatie berust (uiteraard in goede samenwerking met Mezz) bij de grootste (of zijn er grotere?) Beatle-fans in Breda, Chrétien Mens en Marcel Siegmund, meteen gevolgd door Kees-van-Dais-Van de Kreeke, Ruth Giebels (voorgoed aangestoken tijdens de laatste Liverpool-reis en 't gaat nooit meer over), mijzelf (maar dat wist u al) en presentator Pim van Ginneken.

On stage zijn er bijdragen van twee Peters (Peter Mingaars en Peter van Dorst) en off stage door Peter Jeucken(voor de afterparty!), verder o.a. nog een verhelderend betoog van Dicky Benard, Beatle-liedjes op z'n List & Leenders' (met de viérde Peter; Den Otter!) en, nog één keertje speciaal voor deze gelegenheid op 't podium: The B-Tones!!
De zaal gaat open om 3 uur met film en muziek. Het podium-gebeuren begint om 4 uur. De entree is 5,-. Nix dus! En dan te bedenken wat je kunt winnen! Want, ondanks dat 't deze middag vooral om de sfeer en de liefde voor de muziek gaat, zijn er natuurlijk wel een paar mooie prijzen aan de quiz-vragen verbonden; mogelijk gemaakt door onze sponsoren; Jan D'Arte en Hotel de Keyser (met een béétje fantasie bedenk je zo wat de prijs zoú kunnen zijn...).
Don't miss this one, en koop meteen een kaartje voor volgende week donderdag (30 oktober) voor de Bootleg Beatles, eveneens in de zaal van Mezz!
Oh ja, en denk alvast na over je favoriete Beatle-nummer! Tot zondag!

Effe terug naar 't heden:
Dan hebben we natuurlijk 23 oktober de popronde in Breda - landelijk pop-gebeuren in 20 steden - met weer een heleboel hele aardige acts (15) in 9 cafés.
Namelijk: Mezzcafé, De Boulevard, Sam Sam, 't Hart van Breda, De Vulling, De Bruine Pij, De Kleine Wereld, De Speeltuin, Catch 22.

De eerste singer-songwriter (Marten de Paepe) begint om 8 uur in De Kleine Wereld en de laatste rock-band begint om 23.15 uur in de Bruine Pij (The Tommycats), en de afterparty is in 't Mezzcafé. Tussendoor ben ik van plan zeker een kijkje gaan nemen bij Ian Britt in de Boulevard (9 uur), moet ik kiezen tussen Seán Walsh in de Catch of Trenchcoat in de Pij (kwart v. 10) en wil ik ook The John Dear Mowing Club eigenlijk nog zien in de Kleine Wereld (22.15), maar dat zal wel weer teveel gevraagd zijn allemaal op énen avond. Maar keuze genoeg dus. Er liggen overal overzichtelijke flyers met wie, wat, waar en hoe laat, dus je hoeft niets te missen.

Vrijdag 24 oktober

Veel hoogtepunten dit weekend; ook eentje op déze avond (tenminste, daar ga ik vanuit!): The Nimmo Brothers in Mezz!
Supergeweldige bluesband met als middelpunt de Schotse broertjes Alan en Stevie Nimmo. Mensen die deze gasten al 's eerder aan 't werk zagen weten dat dit gvd géén flauwekul is! Deze Schotse zwaargewichten kunnen niet alleen héél aardig met de gitaar overweg (mwah), maar kunnen ook nog 's zó zingen dat je een dag later nóg kippenvel hebt!! Gáán dus! En niet wachten tot 't hoofdprogramma begint, want onze eigen Bredase Charlie & the Welfare zitten in 't voorprogramma!!
Zij beginnen om half 10, dus dan moeten we in de zaal staan bij Hanske, Franske, Roel en Laurens!
De entree (voor beide bands sámen!) is slechts 12,50.

De Belgische Bierweek is ondertussen nog steeds in volle gang in café De Beyerd. Ja, 't was héél gezellig vorige week, nee, we hebben niet hoeven doorbreken naar 't restaurant, we hebben gewoon Iglo naast Vickie Stickie op 't biljart gezet, de blazers gestapeld, en toen pasten we op 't podium!
O, ik heb trouwen nog Tombola-bonnen, die geef ik van de week wel even af aan iemand die daar aan meedoet.
Deze vrijdagavond is het traditiegetrouw weer de beurt aan Ensemble Speeldrift o.l.v. Joep Peeters! Zjoep begint om 10 uur. Mee Zult!

Als u ná al dit blues- c.q. feest-geweld nog energie over heeft, heb je mazzel, want er is nog een bandje (jawel!) in de Graanbeurs, nou ja, eigenlijk heet 't "Santiago de Cuba", dat is dus de bovenverdieping van de Graanbeurs, waar vanaf nu weer regelmatig opgetreden zou moeten gaan worden (heb ik me laten influisteren). Vanavond een Jimi Hendrix-tribute-band onder de naam "Stone Free", met Steve Wilkinson, Eric Wels, Danny Plinck en Sylvester v. Rijckevorsel. Ze beginnen om 01.00 uur. Aardige tijd toch?? De Graanbeurs/Santiago de Cuba is tot 4 uur open.

Zaterdag 25 oktober

Als u nog niet geweest bent is dit zéker dé avond om een bezoekje te brengen aan de Belgische Bierweek in de Beyerd. (maar ook als je al wel geweest bent mag je binnen..). Vanavond om 10 uur namelijk het jaarlijks optreden van The Cyranoo's (Of The Cyranose, wat u wil).
Kees Loomans, Adtje van Dongen, Petje Vierenhalm, Mingus -Saus of the Border- Sohuwat, Rob Joosten (toch?), en (gast?)drummer Chrétien Mens gaan er vast en zeker weer een feest van maken. (niet te dronken Chrétien, je moet morgen nog iets doen met Beatles ofzoiets).

Zondag 26 oktober

Tsja. En als je dus absoluut niet tegen de Beatles kunt sla je die middag in Mezz gewoon over en heb ik voor u legio opties!!!

Alsof er nog niet genoeg Jazz in de stad is vandaag (het Swing Festival Breda op de Grote Markt) hebben we óók nog

- 14.30 uur; Beaux Jazz Workshop in 't Hijgend Hert o.l.v. Naomi Adriaansz
en
- 15.00 uur: Oude Stijl Jazz-sessie in de Zandloper o.l.v. Carlo v. Bijsterveld

Het Swing Festival Breda begint ook om half 3; de eerste band trapt af in Sam Sam (Sebastiaan van Bavel Trio; ja, de zoon ván!), vervolgens kunt u van café naar café,want er is teveel moois om op te noemen (en allemaal gratis); kijk voor meer info op www.swingfestival.nl.

Wat dacht u bijvoorbeeld van Mona Lisa Overdrive in Zeezicht (14.45) met Arno Krijger? Of het Chris Peeters Kwartet in 't Hart van Breda (3 uur)!!
En natuurlijk de Christ Strik New Orleans Experience in de Bommel (15.15 uur), met o.a. Ferry Smans, Rob v. Bavel en Mete Erker. Verschrikkelijk dat ik dat allemaal moet missen...
En dan hebben we ook nog The Jan Learbuch Orchestra met Bertje Boeren (De Keyser, 4 uur), Whatch what Happens, mèt Angela v. Rijthoven en Ad Colen (Vulling, 17.00 uur), The International SFB-Orchestra met Dan Barrett en Joep Peeters (Sam Sam, 6 uur) en de afsluiter natuurlijk Bosco Zelf in Pulieke Werken, aanvang 19.00 uur.

Nou dat is toch wel genoeg voor één simpele zondag of niet?
Nee dus.
Verder kunt u nog naar live-muziek in:

- 16.00 uur; Oncle Jean; "Robin in da Hood" (coverband)

- 16.00 uur; Hart van Breda; "Ben Ik In Beeld"; (zangeres Anouk Schillemans en gitarist Bram Schouw)

- 17.00 uur; Café Bel Air; Bluestooth (Steve, Carssien en Hans)

- 17.00 uur; De Beyerd ; Lappen Vol Smart (afsluiting Bierweek!)

- 17.00 uur; Bierreclamemuseum: Navenant (Folk op de Bockbierdag)

Ja? Alles nog onder controle?
zou 't nou misschien niet verstandig zijn dat er één plek zou zijn waar ze s'AVONDS een bandje wegzetten????
Waarom is altijd alles tegelijk en waarom heeft een maand maar hooguit 31 dagen en een jaar maar 52 weken?
Hoe kan 't nou trouwens al ineens 22 oktober zijn?
Hier kom ik nog op terug!

Veel plezier, where-ever!

Groetjes,
Marion

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief