Bakker & De Bruijn!

Column

Hoi! Effe snel tussen de verhuisdozen (van m'n werk) nog een paar tipkes voor jullie! M'n computer doet 't nog net, maar de printer al niet meer.

We zijn bijna uitgebeateld voorlopig; The Go-Go-middag is succesvol achter de rug (wisten wij veel dat dat zou uitverkopen!) en vanávond gaan we naar The Bootleg Beatles kijken! Ook uitverkocht, dus daar hoef ik geen reclame meer voor te maken. Ben héél benieuwd. Er zijn overigens al geluiden opgegaan over een Who-a-go-go, Stones-a-go-go en een Elvis-a-go-go-middag, maar dat mag dan iemand anders organiseren!
Oh ja, er zijn mensen die denken dat ze (The Bootleg Beatles) om 8 uur beginnen, maar ze beginnen dus om 9 uur! Vanaf 8 uur kun je wel de zaal in (om vooraan te gaan staan!). Wat misschien nog niet uitverkocht is, maar dat weet ik dus niet zeker, en ook héél mooi, is het concert van Toots Thielemans in De Bussel in Oosterhout vanavond. Hij wordt begeleid door Hein v.d. Geijn en Hans v. Oosterhout. Het begint om 20.15, maar bel dus even, als je wilt gaan, want het zou best wel 's vol kunnen zijn.

Voor de drummers onder ons: er is vanavond een drumclinic in 't Hijgend Hert door Stef Broks (van The Textures). Begint om half 8.

Verder:
Vrijdag 31 oktober

In Mezz het optreden van rock-duo Blood Red Shoes (zangeres/gitarist + zanger/drummer), met in 't voorprogramma dat andere super-duo The Death Letters,
maar ik hoor net dat 't is uitverkocht! Helaas! 't éne uitverkochte concert na 't ándere in Mezz!! Gaat goed daar!

Je kunt nog wel naar Café Happy Days, daar speelt "Koffer" (inderdaad een coverband); 22.00 uur, en volgens mijn informatie speelt "Gravy" deze avond in Zeezicht, ook om 10 uur, maar dat kan ik eigenlijk nergens meer terugvinden, dus voor 't zelfde geld is dit niet waar!

Later op de avond (half 1) is er nog live-muziek in de Graanbeurs van de Tilburgse power-pop/punk-rock-band Destine. Volgens mij speelt ie gewoon in de zaal, hoewel ik dacht dat ze daar geen bandjes meer deden, dan zou 't dus boven zijn, maar goed, dat merk je vanzelf als je gaat!

Zaterdag 1 november
In Café Friends (naast de Pij) vanavond een optreden van Bluestooth: Steve Wilkinson, Hans de Vos en Carssien Ooms. Ze beginnen om 10 uur.
En ze hebben weinig concurrentie vanavond, dus 't zal lekker vol zijn in dit kleine cafeeke!

Zondag 2 november
Voor de vroege vogels onder ons: om 11 uur kun je naar een concert van Cor Bakker met het Rosenberg Trio in 't Chassé Theater. Entree 11,-.

Om 15.00 uur is in Para het Jubileumconcert van The Small Town Big Band, met als special guests Jan Menu en Greetje Kauffeld.

In 't Mezz-café een cd-presentatie van de Ierse singer-songwriter Tom Acton om half 5. Entree gratis.

Om 5 uur een POB-optreden van "Peace of Mind" met zangeres Merel Simons in café 't Zwarte Schaap (t.o. de Bommel).

En dan de Tip van de Week: die is niet in Breda maar in Zundert;
"Bijna Thuis" heet het programma van Jan de Bruijn wat hij deze middag speelt in 't Van Gogh Centrum in Zundert; Jan speelt deze middag helemaal wat ie zelf 't allerliefste wil; een zeer gevarieerd repertoire met o.a. hulp van Hans de Vos en Pieter v. Bogaert. Het begint om 4 uur en de entree is 17,50.
Ik weet natuurlijk niet of 't al uitverkocht is; zou zomaar kunnen namelijk!!

Meer kan ik nu even niet verzinnen.

Maandagavond is er een concert in 't Chassé Theater van Trijntje Oosterhuis, begeleid door super-gitarist Leonardo Amuedo; zwaar de moeite waar lijkt me, helaas kan ik niet gaan (tenzij onze Niels nog in de kreukels ligt natuurlijk), maar dit wordt volgens mij een heel mooi intiem concert. Begint om 8 uur, entree ligt tussen de 13 en 26 euro. Tis wel in de grote zaal.

Oh ja, en heeft u de KerstMezz al in de agenda genoteerd? 't duurt nog effe maar, dat je geen andere afspraken maakt bedoel ik!!!
Op 19 december vieren diverse wereldberoemde regionale muzikanten in hun eigen stijl Kerst in Mezz! Kaartverkoop begint binnenkort, en ik zal u de nadere info zeker niet onthouden! Let op uw mailbox! Hou 'm open! (dat kan ik namelijk niet van iedereen zeggen; dus een laatste tipke deze week: leeg op tijd uw brievenbus, anders kan d'r nix meer bij!).

Prettig Weekend!
Groetjes,
Marion