Shoppen met Fatima

  Column

Wist u dat Hordes vrouwen deze week in de rij staan om hun sinterklaascadeautjes te ruilen? Heeft u wel gekregen van de Sint wat u graag wilde hebben? Dan bent u vast een man.


Want vrouwen schijnen in het bezit te zijn van een handigheidje in de genen, waardoor ze precies weten wat hun man wil hebben. De meeste mannen daarentegen hebben geen idee waar ze naar moeten kijken of op moeten letten als ze voor hun vrouw iets willen kopen. Maar het Platform stadsmarketing Hardenberg heeft voor deze mannen iets bedacht, namelijk een shopcursus. Deze cursus moet mannen meer inzicht bieden in wat vrouwen echt zouden willen krijgen. ‘Alle vrouwen zullen erkennen dat dit hard nodig is,’ aldus zegsman Marcel van Dijk.
Nou vraag ik met af of die mannen niet weten wat hun vrouwen graag willen. Volgens mij is het meer een kwestie van wat die mannen graag willen geven.
Een voorbeeldje: ik vraag al jaren met Sinterklaas, kerst, verjaardag en Moederdag een Tom Tom. Het lijkt mij dus duidelijk wat ik wil hebben. Die krijg ik dus niet! En niet omdat hij te duur is, want mijn man is best wel gul. Nee, hij vindt zo’n ding onzin, want hij heeft zo’n ding niet nodig om de weg te vinden. Nou, ik dus wel. ‘Ik leg je de weg wel uit,’ zegt hij dan.
Ik denk dus niet dat het nut heeft hem naar deze cursus te sturen. Hoewel ik denk dat hij heel blij zou zijn als ik hem deze cursus cadeau zou doen.
Wat niemand minder dan hockeyspeelster Fatima Moreiro de Melo gaat de mannen leren waar ze het andere geslacht gelukkig mee kunnen maken. Nu vraag ik me af of die mannen überhaupt wel naar haar gaan luisteren, want die zijn al gelukkig als ze Fatima mogen aanschouwen. Door een handigheidje in mijn genen weet ik dit gewoon.

Bij vrouwen moet je met iets beters aankomen. Dus ik denk dat ze eerst vertelt dat haar lievelingsliedje is: Diamonds are a girl’s best friend. Vervolgens geeft ze een rondleiding door de stad en laat ze zien waar de betere juwelier zit. Dan legt ze ook nog uit dat je kleintjes en grote hebt, maar dat de grote veruit favoriet bij de vrouwen zijn. Na afloop van de cursus vraagt zij dan: ‘en wat heb je nu van deze cursus geleerd?’ Waarop de man dan antwoordt: Dat je altijd met mooie vrouwen op stap moet.