Citroenrisotto met gerookte makreel

Column

Italiaans koken gaat om pure smaken van uitstekende producten.

De risotto heeft 15-20 minuten nodig om te garen en dat is ook precies zo lang je in de keuken hoeft te staan. Een ideaal snel gerecht dus, met fantastische smaken!

INGREDIËNTEN
Voor 2 personen

• 200 gr. risotto, gebruik niet die supermarkt pakjes
• 1 bosje peterselie
• 1 teen knoflook
• 15 gr. boter
• 1 L bouillon
• 1 glas witte wijn
• peper/ zout
• 150 gr. gerookte makreel, ontvelt en in stukjes gescheurd

OMSCHRIJVING

1 Doe olijfolie in een verhitte pan.
2 Voeg dan de risotto rijst toe en bak deze mee tot het knispert.
3 Voeg de witte wijn erbij, wacht tot het wat verdampt is. Roer of schud ondertussen de rijst goed door.
4 Schenk dan ongeveer 3 dl. kippenbouillon erbij. Voeg direct knoflook, het zout en peper toe. Het is belangrijk dat je dit in het begin doet. Daardoor trekken de smaken geheel in de rijst.
5 Zet het vuur op een matige stand. Als de bouilon is opgenomen voeg je meer
toe. Blijf proeven. De korrel moet stevig zijn maar niet hard.
6 Voeg na 10-15 minuten de citroenrasp toe. Alleen de schil niet het wit. Daarna ook het sap van 1/2 citroen.
7 Als de risotto gaar is, draai je het vuur uit en voeg je peterselie en boter toe. Roer goed door.
8 Schep de risotto op het bord en leg daar de gerookte makreel bovenop.

>> Bekijk het instructiefimlpje van 1 minuut