De Beatle-T(r)ip!

  Column

Allez! Hier is dan de eerste tipkes-poging na de Crash.


Dé TIP van de week:

Zaterdagavond 5 september; 21.00 uur; Café Noir: 50 JAAR CASBAH = 50 JAAR BEATLES! In Liverpool vieren ze het 50-jarig bestaan van de kelder waar het Beatle-verhaal ooit begon (de Casbah), en wij vieren dat in Breda in Noir. Met een film over de Casbah, anekdotes, lezingen, een Liverpool-Wall of Fame en uiteraard heel veel Beatle-muziek; óók live gebracht (akoestisch), o.a. door List & Leenders (ja, we mogen weer!) en natuurlijk onmisbaar op deze avond: The B-Tones! De entree is gratis, dus ik zou geen enkele reden kunnen bedenken om niet te komen. (okee, als je echt héél erg sjagerijnig bent dan hoeft 't niet).

Ginneken
Mensen die niet begrijpen wat wij nou in hemelsnaam zo bijzonder vinden aan The Fab Four kunnen natuurlijk het héle weekend terecht in 't Ginneken!
Daar is ook van alles te zien en te horen - ik zou alleen niet weten wie en waar en wanneer; er staat een redelijk onsamenhangend betoog in de Uitloper (en dat ligt NIET aan Kees, dat weet ik zéker!), maar misschien is er een goeie website of flyer, ik heb ook niet zo goed gezocht; geen tijd! (some things never change). Hanske Vermeeren speelt op vrijdagavond - waar weet ik niet, maar zó groot is 't Ginneken niet dus dat vind je wel!
Volgens mij moet onze Ferry (Smans) ook èlke avond spelen in Ome Jan, steeds met nieuwe sterren, maar ook daar weet ik 't fijne niet van.

Zondag zou ik ook zéker even gaan kijken langs de Mark (vanaf de Duivelsbruglaan het Markdal in) waar het fenomeen "En Plein Air" zich afspeelt; met dichters, schilders, theater en beelden in allerlei uitingen vormt dit denk ik een mooi contrast met de Ginnekense Zomerfeesten om de hoek! Ik ben erbij :).

Ok, ik laat 't hier even bij (moet er nog een beetje inkomen hè!).

Noteer alvast wel even voor volgende week het Rosie Lee Roots-concert bij 't T-Huis op zaterdag 12 september; we hebben dan een zogeheten One-Man-Band uit The States genaamd Ben Prestage! Hij is op huwelijksreis, en was zo aardig om even te stoppen in Breda!! Don't miss him! Aanvang 16.00 uur.

En zondag 13 september bruist de Belcrum! Komt allen naar de Expeditie Belcrum en laat je verrassen in deze prachtige wijk! Ik zit ergens in de buurt van 't Pastoors Potterspleintje....

Op hoop van Zegen!

Groetjes,
MarionFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief