Sint 'n Blues!

Column

Hallo!!! Had ik u al attent gemaakt op het mini-blues festival wat SR&BB organiseert komende zondag???

Nou ja, bij deze dan! Ga dit niet misssen; zondagavond 7 uur in Mezz. Verder zal dit weekend voor een aantal onder u waarschijnlijk staan in het teken van de aankomst van de Goedheiligman..... (ben zo benieuwd wat ie áán heeft... (nee, die is niet van mij)). Veel plezier!!

Verder:
Als ik vrijdagavond had gekund was ik naar 't concert van "I Am Kloot" in Mezz gegaan. Dit schijnt echt een fantastische (Engelse) band te zijn.
Het begint om 9 uur. Entree is 17,--.

In 't Hijgend Hert is een POB-optreden van de rock-coverband "Tripwire"; aanvang 22.00 uur.

En wij vieren de verjaardag van onze Robbie!! (en dan doen we dat zondag nog 's dunnetjes over!!!).

Zaterdag 14 november
Soms denk je "lees ik dat nou goed"?? Komt die zomaar in Breda?? Ik had dat o.a. jaren geleden met Jackson Browne (Chassé) en pas geleden met Bill Wyman (Mezz), maar nu had ik 't wéér! Als u 't nog niet wist:
Zaterdagavond komt meervouding Grammy-winnaar Roy Hargrove met zijn quintet naar 't Chassé Theater!!!! Deze super-trompettist speelt in de middenzaal (waar ik al verbaasd over was, maar da's wel lekker intiem natuurlijk!) en de entree-prijzen zweven tussen 12 euro (goedkoopste) en 29 euro.
De die-hard-fans hebben natuurlijk al lang een kaartje, maar ik kan 't iedereen aanraden om naar deze jazz-gigant te gaan kijken! Aanvang half 9.

Ook volgens mij zeer de moeite waard: concert in 't Mezzcafé van Marianne Dissard; aanvang 9 uur.
Chansons gemixt met Americana uit Tucson Arizona. Ze schijnt te behoren tot de Calexico-clan; need I say more? (ja, en nou moet ik dus kiezen tussen Roy Hargrove en deze dame; héél gemeen!!!!)
En dan is de entree ook nog 's gratis!!

In 't Cultureel Centrum Zundert ook een leuk project: A-capella uitvoeringen van Sting- c.q. Police-songs!
Uitdaging zou ik zeggen! Het wordt gedaan door de heren van Rock 4, ze beginnen om half 9 en de entree is 18,50.

Zondag 15 november

Tsja, en dan hebben we weer zo'n zondag hè..... Veel succes weer met prioriteiten stellen!

Zelf lever ik eerst een bijdrage aan 't 50-jaar-bestaanfeestje van 't Newmancollege met Koor Odyssee Breda (nee ik heb niet op die school gezeten maar mijn dirigent wel!). Er is een heel programma (ik geloof tussen 2 en 5 ofzo) verzorgd door (oud)-leerlingen en (oud)-leraren; googel effe en u vind 't programma op internet: www.newmancollege.nl. Iedereen is namelijk welkom deze dag!

Verder hebben we in de aanbieding:

- Beaux Jazz Sessie; eerst workshop o.l.v. Peter Mingaars (met Toon de Gouw op trompet en Marc van Rooij op bas) en daarna sessie.
(volgens mij zit Peter nou al 3 weken in 't Hijgend Hert, ligt dat aan mij of aan de berichtgeving? Of wordt Peter gewoon een wekelijkse attractie??) anyway; die sessies zijn altijd leuk (ook met Naomi natuurlijk'). De Workshop begint om half 3 en de sessie om half 5. In 't Hert dus!

- Nog een tipje voor de jazz-liefhebbers; Vanmiddag speelt om 4 uur de Big Band "Licks and Brains" in 't Verkadehuis in Roosendaal (op de Kaai).
Superhippe Big Band (met o.a. Rolf Delfos en Ilja Reijngoud) met souljazz en latin grooves. Entree is 5,--.

- In café Zuydema (Ginneken) een optreden van Trio Cuata; Caribische, Cubaanse en Zigeunerklanken. Vanaf half 5.

- In 't Mezzcafé om half 4 de veelbelovende Engelse singer-songwriter Ian Britt. Entree gratis.

- In de Bruine Pij een heel singer-songwriter mini-festival onder de naam "Be Quiet and Listen" met louter locale helden:
Marlieke van Schaik, Merel Simons, Charlotte Broeders en Marloes a.b. James. (alleen dames ??). Aanvang: 5 uur.

- En dan is daar natuurlijk "Mezzin' with the Blues"!!! Een mini-blues-festival in Mezz i.s.m. SR&BB.
Eerst de jonge-honden-sixtiesblues-band "DeWolff"! Is dit blues???? Check it out zou ik zeggen!
Daarna (ik verheug me er al weken op) "King King"; het nieuwe bandje van niemand minder dan Alan Nimmo!! Jawel! He's here again!!!!!
En dan natuurlijk waar de meeste blues-kikkers voor komen de slide-gitaar-virtuoos Eric Sardinas.....; leest u verder de flyer die ik heb bijgevoegd!!
Dit wordt een héérlijk avondje! Aanvang (let op!!) 19.00 uur (ZEVEN UUR dus). Entree 18,50 (maar dan heb je ze dus alledrie!!).

Verder wil ik nog even melden dat de Bommel is begonnen met film-avonden;
maandagavond 16 november kun je de film "Control" zien (van Anton Corbijn). Aanvang 8 uur. Entree 5,--

Ook heeft de Bommel regelmatig op woensdagavond sessie's; 18 november speelt daar Pantera Saint-Montaigne (Electric Soul). Ik ken 't niet, maar 't klinkt wel aardig... (die naam bedoel ik!). En ze komt uit de States. Aanvang half 10.

En donderdag 19 november - met name voor wie 't nog nooit heeft gezien; zéker gaan - Gare du Nord in Mezz!! (misschien ga ik gewoon voor de 4e keer!)

Tot vrijdag of zaterdag of zondag en anders gewoon tot volgende week!
Groetjes,
Marion