Kerst start waarschijnlijk wit

  Column

Het sneeuwdek werd woensdag opnieuw flink op de proef gesteld. Met twee graden dooi slonk het dek terug naar zeven cm. Die zeven cm kan zeer waarschijnlijk wel overleven tot aan de Eerste Kerstdag.


De donderdag is namelijk onder invloed van een zwakke rug van hoge luchtdruk wat kouder. De wind waait dan zwak uit het zuidoosten. Vanaf het vasteland van Europa wordt dan wat koudere lucht aangevoerd.

Donderdag vriest in de nacht en ochtend tot min 4 of min5 graden in de buitengebieden. Op de dag is het eerst zonnig, later komen er meer wolken. De maximumtemperatuur blijft in de buitengebieden net onder het vriespunt. In Breda centrum zitten ze waarschijnlijk er een fractie boven.

Kerstnacht wordt spannend. Een lagedrukgebied trekt vanuit Frankrijk naar Duitsland. Het neerslaggebied daarvan schampt waarschijnlijk aan onze omgeving. In de koude lucht kan er mogelijk enige sneeuw vallen.

TREND
Een witte wereld bij het begin van de Eerste Kerstdag. Mogelijk met wat verse sneeuw erbij. Donderdag later op de dag meer info over deze mogelijke sneeuwkansen. In de loop van Eerste Kerstdag wel lichte dooi. Tweede Kerstdag zet die lichte dooi verder door. In hoeverre het sneeuwdek de beide Kerstdagen geheel zal overleven is maar afwachten.  

VOORUITZICHTEN
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Maximumtemperatuur
0
+2
+4
+5

Minimumtemperatuur
-4
-1
-0
+1

Algemene weerbeeld
Zon
Dooi
Bewolkt
Regen

Windrichting
Zuidoost
Noordwest
Zuidwest
Zuidwest

Windsnelheid
2
3
3
4

Hoeveelheid
neerslag
0
0-3
1-3
1-3

Noot: temperatuur in graden Celsius, windsnelheid in
Beaufort boven land, neerslag in mm.

ZO WAS HET WEER GISTEREN (Woensdag 23 december 2009)

Maximumtemperatuur:         +2,0 graden                            
Minimumtemperatuur:          -0,1 graad
Neerslag:                              droog

Verwachting opgesteld: woensdagavond 23 december 20.00 uur

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief