Tipkes: En Plein Public

Column

Hello! Ehh.... 't zou komkommer-tijd moeten zijn (zomer dus), maar 't ziet er serieus uit als Herfst, en zo voelt 't ook!!!! Ik hoop dat ze eea snel weer op orde hebben daarboven, want dit is echt zwaar overdreven!!

Morgen zèggen ze dat 't beter wordt laten we 't hopen;

in ieder geval voor de eerste edititie van de nieuwe En Plein Public-serie, die vrijdag om 16.30 uur van start gaat in 't Brabantpark, in de Monseigneur Leijtenstraat, met dans, verhalen verzameld door Heleen van Dooremalen en gespeeld door amateur-spelers uit de wijk, en Turkse muziek.

Elke week zijn er voorstellingen t/m 19 augustus.
Na 't Brabantpark komen ze nog in de Haagse Beemden, Overakker, Princenhage, de Belcrum,
Teteringen en ook een paar keer in Oosterhout. Kijkt u voor een volledig overzicht en programmering op www.enpleinpublic.nl.

Ook is er morgenavond een ingelast optreden in 't Hijgend Hert van een Amerikaanse zangeres die zichzelf begeleidt op ukelele en gitaar. Schijnt een heel bijzondere dame te zijn met al een aardige staat van dienst, genaamd Del Rey. Optreden is gratis en begint om 22.00 uur.

Dan is er nog een Rockabilly-feestje in Rijsbergen. Rockabilly Eve in Charlie's Place (ik heb echt geen idee, maar misschien iemand anders wel; nooit van gehoord); adres is Huisakkerstraat 2.
Er zijn kraampjes, Old-timers en dans-demonstraties, en er spelen 2 Amerikaanse Rockabilly-bands; aanvang 9 uur.

Zaterdag 16 juli

Livemuziek van de Schots/Amerikaanse Ska-Punk-formatie The Hostiles in 't Hijgend Hert.
Aanvang 10 uur.

Zondag 17 juli

Acoustisch optreden op het Mezz-terras van singer-songwriter "Tududuh". Leuke naam.
Aanvang half 5. En als 't regent gaat Tududuh gewoon binnen zitten natuurlijk!

Oké, ondanks de Herfst blijft 't toch gewoon Komkommertijd, dus meer kan ik er niet van maken voor komend weekend. Als 't niet genoeg is zul je zelf iets spannenders moeten zoeken elders! (zoals wij bijvoorbeeld; Op Peer komen namelijk best wel leuke namen.....(Ian Siegal, Black Crowes, Triggerfinger, Stray Cats!!!). Mocht je héél jaloers worden....; tis volgens mij lang niet uitverkocht!

Hopenlijk is 't a.s. dinsdag iets beter weer voor de picknickers in 't Valkenbergpark (Ruth, ik neem aan dat de picknick niet door is gegaan afgelopen dinsdag??????????). Ik ben in elk geval binnen gebleven :). Kwa muziek kun je rekenen op "kleinkunst" en "chansons" van de Belgische Broertjes Matthieu & Guillaume....

Prettig Weekend!
Marion