Zondagavond was de laatste avond van de kermis op het Chasseveld in Breda. foto Guido van der Kroef
Zondagavond was de laatste avond van de kermis op het Chasseveld in Breda. foto Guido van der Kroef

Tipkes: Feest in het Ginneken

Column

Hallo! De Tipkes van deze week zijn iets vroeger dan normaal, om de simpele reden dat ik de rest van de week geen kans meer zie ze te maken c.q. te verzenden, èn omdat de meeste info toch al bekend is, want ik denk niet dat ze in de binnenstad nog veel extra’s gaan doen als ‘t ’t hele weekend feest is in ’t Ginneken waarbij je struikelt over de live-muziek (zou ik tenminste niet doen….).

’t was natuurlijk een ander verhaal geweest als de Harley Dag was doorgegaan…….; en ik had nog geruchten gehoord over een alternatief (muzikaal) programma, maar daar heb ik verder helemaal niets meer over vernomen..;

maar voor de zekerheid: mocht u het Ginneken willen ontlopen (waarvoor muzikaal gezien geen enkele reden is, maar goed..:) ), check de Uitloper voor eventuele aanvullingen op deze tipkes!

Eén alto-tipke wil ik nog wel kwijt: het wekelijkse terrasconcert bij ’t Mezzcafé wordt deze keer verzorgd door The Campfire Collaboration.

(zondagmiddag half 5). Verder beperk ik me dus bij deze tot de Zomerfeesten in 't Ginneken woensdag t/m zondag!
Voor het volledige programma verwijs ik u naar de site www.bruisendginneken.nl, ik vermeld hieronder de "belangrijkste" (volledig subjectief) live-optredens...... (gewoon in de buurt van Zuydema blijven, dan zit je meestal goed! - de avond-optredens zijn dus allemaal binnen!)

Woensdag 17 augustus
- 19.30 uur; ManOman (Ska, met Max v. Alphen en Renate de Jong) - buitenpodium Ginnekenweg
- 22.00 uur; The Cyranoo's (Cees, Adje, Mingus, Petje, Rob en Chrétien) - Café Zuydema

Donderdag 18 augustus
- 16.00 uur; Here's to Oliver (singer-songwriter-pop) - buitenpodium Ginnekenweg
- 22.00 uur; Rock 'n Roll Revival (Marcel, Bernard, Esther, Toon, Chrétien en Peter) - Café Zuydema

Vrijdag 19 augustus
- 15.30 uur; Here's to Oliver - buitenpodium Ginnekenweg
- 16.00 uur; Sideburn (Harold, Maurice, Patrick en David) - buitenpodium Ginnekenweg
(uit bovenstaande maak ik op dat er dus twéé buitenpodia zijn op de Ginnekenweg; het zou ook kunnen dat bovenstaande bands elkaar afwisselen op hetzelfde podium...... I don't know)
- 19.00 uur; Triple Five Brooklyn - buitenpodium Ginnekenweg
- 19.35 uur; Flirt Perfect (soul-disco-funk) - buitenpodium Ginnekenmarktje
- 22.00 uur; Power2 (rock; met drummer Robert Giebels) - Café Zuydema

Zaterdag 20 augustu
- 15.40 uur; Miss-Tique (soul) - buitenpodium Ginnekenmarktje
- 16.45 uur; Temporary Madness (Earring-Tribute) - buitenpodium Ginnekenweg
- 17.30 uur; Merel Simons - buitenpodium Ginnekenmarktje
- 22.00 uur; The Service (Vic, Deborah, David, Renate, Max, Eric, Leenders en ikkezelf!) - Zuydema

Zondag 21 augustus
- vanaf 14.00 uur; Jan de Bruijn & Walter Lavent & Deborah Jacobs - buitenpodium Ginnekenweg; vóór Café Zuydema; deze middag zal er ook nog gezongen worden door Ad Havermans en Ron de Jong (een pikketanussie gaat er altijd in), dus ik vermoed dat deze acts elkaar afwisselen; in ieder geval bent u er de héle middag mee zoet!

(Voor de duidelijkheid (omdat het toch nog op diverse plaatsen vermeld stond): List & Leenders zijn er waarschijnlijk wel, maar spélen NIET deze middag! Als u hen wil horen moet je óf zaterdagavond naar The Serivce komen, óf heel goed in de gaten houwen wanneer de volgende keer is :) )

En dan is er natuurlijk ook nog “Plein Air aan de Mark” deze zondag. Oók altijd een aanrader!!!!
Zie verder de site.

Dan heb ik nog wel een pareltje buiten Breda in de aanbieding voor mensen die de hectiek van het Bruisende Ginneken willen ontvluchten op zondagmiddag.

Er zijn namelijk nog een paar (om precies te zijn: 10 ) kaarten beschikbaar voor het "Witte Raaf"-concert in Rucphen bij Anneke en Pieter van niemand minder dan Brendan Croker!!

Kenners weten inmiddels dat deze zeer exclusieve intieme concerten héél speciaal zijn, en doorgaans bereiken ze niet eens "de tipkes" omdat het gewoon altijd in no-time uitverkocht is.

Deze keer zijn er nog een paar plaatsen beschikbaar voor de echte liefhebbers! (Ik kan 't u aanraden.....). Kaartjes kosten 12,50 en je kunt ze reserveren via info@turnblue.nl Het concert begint om 3 uur. Zie bijlage.......

En dan nog een laatste hele leuke tip, waar ik zelf helaas niet naar toe kan...Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor het culinaire Loot-atelier-diner op vrijdag 26 augustus in het kunst- en las-atelier van Penney Rombouts op Nijverheidssingel 399.

Doorgaans zijn deze plaatsen ook ver vantevoren uitverkocht; maar nu kunnen er nog een paar mensen aanschuiven! De gerechten zullen geïnspireerd zijn door de foto's van Minco den Heijer die momenteel in deze ruimte exposeert. Kijk op de site voor meer info: www.lootaterlier.nl

En volgende week zaterdag (27-08) is er weer een Rosie Lee Roots-optreden bij 't T-Huis; nieuw Bredaas jong talent: Robert v/d Heuvel!

Tot ergens, of tot volgende week!
Groetjes,
Marion