Logo bredavandaag.nl
Hennie van de Kar.
Hennie van de Kar.

Bezig Breda

  Column

Breda houdt me bezig. Daarom is het vreemd dat ik het verzoek om wekelijks wat voor BredaVandaag.nl te schrijven, drie jaar lang heb laten sudderen.


Recent werd de vraag opnieuw aan mij gesteld. De vanzelfsprekendheid waarmee ik mezelf ja hoorde zeggen, verbaasde me. En toch ook weer niet. Schijnbaar is de tijd rijp voor deze nieuwe stap.

Nu het zover is, brengt dat vanzelfsprekende ja van mij, verschillende gevoelens teweeg. Enthousiasme, spanning en trots voeren de boventoon. Enthousiasme. Omdat ik het heerlijk vind om in Breda te wonen en te werken. Spanning. Omdat nieuwe dingen bij mij nu eenmaal standaard gepaard gaan met enige koudwatervrees. Trots. Omdat ik het een eer vind om te schrijven voor en over de stad waar ik me vanaf 1997 erg thuis voel.

Na een korte mijmersessie met hoofdredacteur Wijnand Nijs over het onderwerp van mijn wekelijkse bijdrage, diende de titel zich snel aan. Bezig Breda. Zo zie ik Breda. Als een stad met mensen die voortdurend in de weer zijn, met nieuwe, vernieuwde en vertrouwde bedrijvigheid, barstensvol met evenementen en frisse initiatieven. Breda, een bezige stad.

Bezig Breda. Het onderwerp van mijn column op dinsdag voor BredaVandaag.nl is er. De inhoud zal zich als vanzelf aandienen. Dat vermoed ik tenminste. Zo niet, dan reken ik op medewerking van al die bezige Bredanaars (en niet-Bredanaars!).

Lees hier mijn eerste column: Bezig blijven
Hennie van de KarFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief