Ger Heimans
Ger Heimans

Het volk heeft gesproken

Column

Dit stukje is bedoeld voor “het legioen van analfabetische cultuurbarbaren, dat naast het zetten van kruisjes op het totoformulier nog net in staat is geweest om een simpel sms'je te versturen”.

Bent u er nog? Dan schoffeer ik nog even verder namens Bert van der Veer.

Bert is namelijk boos. U vindt het misschien grappig om Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen aan die prestigieuze prijs te helpen. Nou, Bert kan er beslist niet om lachen. Dat hele programma 'Voetbal International' is slechts 'voetbalkantinegelul op niveau'. Dat u dat even goed begrijpt.

Hoe durft u zo'n eervolle prijs toe te kennen aan een programma met zo weinig kijkers. Het valt in het niet bij een kijkcijferkanon als 'The Voice of Holland'. Hoe kunt u zo'n makkelijk gemaakt programma verkiezen boven een programma met een ingenieus format als 'Wie is de Mol?'

U zit potverdomme niet te kijken naar een talentenjacht van RTL4! Zoekt u mee naar Zorro? Moet uw favoriet door naar de finale? Dán moet u zoveel mogelijk sms'en want daarmee kunnen Bert van der Veer en zijn collega's lekker hun zakken vullen. Maar dat doe je níet bij het gala van de Televizier Ring.

Helaas, Bertje van der Veer vergeet dat de Televizier Ring een publieksprijs is. Een prijs, toegekend door de mensen die hem aan die hoge reclame inkomsten helpen. De mensen die de kijkcijfers vormen. Díe mensen hebben hun stem laten horen.

Zij zijn The Voice of Holland.