NAC troefde zaterdagavond Vitesse in eigen huis af door met 1-0 te winnen foto Peter Visser
NAC troefde zaterdagavond Vitesse in eigen huis af door met 1-0 te winnen foto Peter Visser

Bayram en Schalk: cashen of bouwen?

  Column

COLUMN - Net als veel andere clubs in financieel zwaar weer geeft NAC de jeugd de kans. Dat is logisch. Jong talent is goedkoop, ambitieus en bekend met de clubcultuur.


De opkomst van de jongeren, bij NAC de heren Schalk, Bayram en Gudelj zorgt voor een frisse wind en enthousiasme vanuit de achterban. Voor die gasten is de economische situatie een meevaller. Waar voorheen jong talent moest vechten voor zijn kansje in een invalbeurt in minuut 80 van een wedstrijd, vliegen nu de basisplaatsen om de oren.

Misschien dat de spelers daardoor een beetje gaan vliegen, geholpen door zaakwaarnemers die de jonge ventjes gouden bergen in het vooruitzicht stellen. En daar gaat het fout.

De blik lijkt gericht op nu cashen, in plaats van een mooie carrière met als bekroning een prachtige transfer. Vage clubs met mooie praatjes, waar, je kunt het zo uittekenen, de jongelingen in geen tijd teleurgesteld op de bank raken, afgeschreven worden, en nooit meer aan de bak komen in Nederland.

Want met pak hem beet een wedstrijd of twintig in de eredivisie (Bayram), of zelfs minder (Schalk) en de stempel talent(je), daarmee heb je je nog lang niet bewezen. Tegenslagen als blessures, schorsingen en sportief leed, daar hebben de talenten nog geen ervaring mee.

Een zaakwaarnemer zou daar eens naar moeten kijken. Regel een goed en degelijk contract bij NAC voor de talenten, begeleid ze, laat ze groeien en opbloeien en breng ze dan weg. Niet naar het buitenland maar naar een vaderlandse topclub.

Misschien moeten de heren even bellen met Ronie Stam, bij NAC heeft vast wel iemand zijn nummer. Na jaren (7!) zich bewezen te heb bij NAC maakte hij een mooie transfer naar FC Twente (2 jaar) en speelt hij nu in de Premier League. Tegen ongetwijfeld een prachtig salaris, in een mooi opgebouwde carrière.

Stap voor stap, zoals het hoort. Want als je echt wat in je mars hebt, dan betaalt zich dat vanzelf uit. Ook over twee of drie jaar.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief