Logo bredavandaag.nl
Hennie van de Kar.
Hennie van de Kar.

Vertrouwen

  Column

Laverend tussen de nieuws-, muziek- en sportoverzichten van 2012, begeef ik me naar het nieuwe jaar. Op naar de eerste dinsdag van 2013.


Een nieuw jaar; als een onbeschreven bladzijde van een nog ongebruikte agenda. Zo één die is gevrijwaard van doorhalingen en onderstrepingen. Zo'n bladzijde waarvan je hoopt dat deze zo netjes zal blijven. IJdele hoop. Bij voorbaat weet je dat je erop kunt wachten tot dit perfecte plaatje ruw wordt verstoord door de realiteit.

Terwijl ik de leegte van de onbeschreven bladzijde blijf koesteren, neemt de drang om de ruimte te vullen met woorden toe. Strevend naar perfecte formuleringen, die de toon zullen zetten voor 2013, weegt ieder woord echter te zwaar. Dat maakt het schrijven van de eerste column voor 2013 tot een welhaast onmogelijke opgave.

Vandaar het besluit om de leegte ‘slechts’ te vullen met datgene wat ik je wens: vertrouwen. In jezelf, in anderen en in het grotere geheel. Het vertrouwen dat je 2013 als een lege bladzijde mag vullen met dat wat je graag doet of leuk vindt, in het besef dat imperfectie daar een wezenlijk onderdeel van is. Ik wens je een heel gelukkig Nieuwjaar!FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief