Logo bredavandaag.nl

Evenementenstad

  Column

De afgelopen weken ben ik naar twee gala's geweest. 7 februari stond het Chassé Theater in het teken van het 23e Sportgala van Breda en drie dagen later werden in Mezz de Stappen Breda Horeca en Retail Awards uitgereikt. Hoewel hier en daar wat amateuristisch van opzet, was het goed om te zien wat er in Breda speelt. Zowel de Stichting Sportgala Breda als Stappen Breda trakteerden hun gasten op een fijne avond.


Nu lijkt dat laatste niet altijd even moeilijk, want geef ons Bredanaars een lekker glas bier, een goed muziekje en de rest volgt vanzelf. Feesten kunnen we, evenementen organiseren ook. En dat mag ook wel met ’s lands bekendste evenementenstudie aan de NHTV.

Onlangs werd bekend dat deze carnaval wederom gehost gaat worden op de Grote Markt. Ik weet zeker dat dit in navolging van vorig jaar opnieuw een succes wordt. Kijk naar het Klûnen, en je hebt het antwoord.

We zijn een echte evenementenstad. En daar ben ik trots op. Naast grotere evenementen kun je in Breda een dagtaak hebben aan de vele borrels, bijeenkomsten en feestelijkheden. Als zelfstandig ondernemer heb ik al gauw geleerd om wat vaker ‘nee’ te zeggen.

Binnenkort staat bijvoorbeeld alweer de vierde editie van Club 76 voor de deur. Een voor Breda ongekend feest dat in het teken staat van ontspanning en ontmoeting. Hoewel het geadverteerd wordt als een vrijdagmiddagborrel, heeft Club 76 veel meer weg van een licht elitaire clubavond. Maar daar is niets mis mee tussen de vele bruine kroegen die onze stad rijk is.

Club 76 kiest iedere editie voor een (andere) verrassende locatie. Na de Grote Kerk en het Grand Theatre was dat vorige keer bij meubelverkoper Lensvelt. Ik ben erg benieuwd waar de organisatie in april mee komt. Misschien zij zelf ook, de keuze lijkt namelijk nogal beperkt.

En daarmee kom ik direct uit bij een brandende vraag. Hoe zit het nu met de Bavelse Berg? Zou die oude vuilstort eind dit jaar niet dienstdoen als evenemententerrein? Ik kan me vergissen, maar volgens mij is Breda de grootste evenementenstad zonder échte evenementenlocatie. En dat is toch een gemis.

Bouke Tuit is eigenaar van Tekstbureau RephraseFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief