Peter van de Kerkhof

Uw horrorscoop voor vandaag

  Column

Ik wist het wel. Het is niet mijn schuld dat ik een baaldag heb. In de trein naar huis lees ik mijn horoscoop en verneem ik dat Mars en Jupiter elkaar naar het leven staan. De kosmos is ongunstig voor ‘late Leeuwen’ zoals ik. Tegen een opponent als de kosmos heb ik weinig in de melk te brokkelen. Dat is een beetje alsof je met JEKA 7 tegen de Galacticos van Real Madrid speelt. En dan hebben de JEKA-mannen ook allemaal nog een kater en voetbalinspiratie opgedaan bij NAC.


Gelukkig ben ik een Leeuw en na enige verdieping in de verschillende sterrenbeelden weet ik dat ze trots en veerkrachtig zijn. Ik citeer: ‘Met hun grootse uitstraling en persoonlijkheid, zijn het de vorsten onder mensen, net zoals de leeuw de koning van het dierenrijk is. Ze zijn ambitieus, moedig, dominant, wilskrachtig, positief, onafhankelijk, zelfverzekerd.’

Ik vraag me dan wel af wat er eerder kwam: het sterrenbeeld Leeuw, waar eigenschappen als hierboven bij zijn gehaald. Of kwam de trots eerst en werd de leeuw er met de haren bijgesleept? En hoe ging dat bij de Weegschaal, het kneusje onder de sterrenbeelden. Is die speciaal gemaakt voor boekhouders en accountants?

Dan bedenk ik me dat ik te vroeg geboren ben en daarom eigenlijk toebehoor tot het sterrenbeeld van de maagd. Het brengt de grandeur van mijn leeuwschap in gevaar en ik besluit er niet meer in te geloven.

Voel je dan ook vooral niet aangevallen als je een Weegschaal bent (of een Waterman). Je bent alleen in de wereld van de sterrenbeelden inferieur aan de Leeuw. Niet in mijn wereld. In mijn wereld is er een universele horoscoop voor iedereen. Voor vandaag, 2 december 2015 geldt hij als volgt:
‘Saturnus staat gunstig voor je. Aandacht van het andere geslacht valt je regelmatig ten deel. Pas wel op voor mannen met kettingzagen en wees voorzichtig met rijden als je meer dan zeven wijn op hebt. Het wordt jouw dag vandaag, bloedtopper!’

Steven van den Heuvel

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief