Van die oeps-momentjes...

  Column

Er zijn van die momenten dat je iets zegt of doet, waarvan je achteraf denkt….. WAAROM??


Toen je even op je sokken naar de auto liep om iets te pakken, en je de voordeur achter je in het slot trok. Je op het allerlaatste moment in de klaarstaande trein sprong, die vervolgens de verkeerde kant uit reed. Toen je nèt na het stofzuigen een pak volkorenbloem uit je handen liet vallen. Of toen je voorganger het laatste velletje wc-papier opgemaakt had.

Of toen je die oude bekende tegenkwam en je enthousiast vroeg wanneer haar baby zou komen. Je een slok melk rechtstreeks uit het pak nam en die bleek al een paar dagen over datum. Je dat glas rode wijn nèt naast het tafeltje zette. Of toen je er tijdens het ontbijt achter kwam dat de geluidsisolatie van de hotelkamer iets minder solide was dan je gisteravond dacht.

Toen je die dikke hondendrol op de stoep nèt een fractie van een seconde te laat zag liggen. Je ervan uit ging dat de oproep op de uitnodiging ‘kom verkleed’ door iedereen opgevolgd zou worden. De autocorrect-functie van je telefoon onhandige beslissingen nam, en je dat pas zag nadat je op ‘verzenden’ drukte.

Toen je in het bos aan het wandelen was en je moest poepen, maar het enige dat je bij je had een krentenbol was. Je vergeten was dat het afvoerpijpje van de verwarmingsketel aan de buitenkant van je huis zit, en je je afvraagt waarom de bovenverdieping van je huis blank stond. Toen je mobieltje begon te rinkelen nèt op het moment dat de gynaecoloog tegen je zei ‘dit kan even koud aanvoelen’. Of toen je nog even dat stukje vlees wilde bakken terwijl je nieuwe witte blouse aan had.

Je per ongeluk ‘reply all’ gedaan had toen je dat mailtje mopperend beantwoordde. Je de toiletdeur in de kroeg niet op slot gedaan bleek te hebben. Je nog even de kat eten wilde geven voordat je zelf ging eten, en je vervolgens alles op één bord gooide. Je per ongeluk een dikke wind liet tijdens seks. Je tijdens het bijvullen van het zoutvaatje de helft ernaast goot. Of toen de hond met zijn poot achter het verlengsnoer van de kerstboomverlichting bleef hangen.

Dat je jezelf afvroeg waarom iedereen naar je staarde in de supermarkt omdat je even vergeten was dat je door de regen gefietst had, en je mascara tot op je bovenlip zat. Je de sleutels ergens weg hebt weggelegd terwijl je dacht ‘dat moet ik niet doen want dat ga ik vergeten’ en je je even later wel herinnerde dàt je dat gedacht hebt, maar niet meer wáár je dat gedacht hebt.

Wat ik me nu afvraag: zou die jongen die vorige week een pizzakoerier overviel en slechts met wat wisselgeld thuis kwam, achteraf nou ook zo’n oeps-momentje gehad hebben?

PS ik ga niet verklappen welke momenten mij echt zijn overkomen en welke ik verzonnen heb.

Babs Verstreepen

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief