Logo bredavandaag.nl

Sollicitatiebrief NAC

  Column

Geachte heer Vreven, beste Stijn,


Naar aanleiding van de recente resultaten ben ik zo vrij een open sollicitatie te schrijven voor een functie binnen de trainerssectie van NAC. Naast dat ik van mening ben dat ik goed binnen het huidige team pas, denk ik dat ik een belangrijke aanvullende rol zou kunnen vervullen. Ik zal u uitleggen hoe ik tot deze slotsom gekomen ben.

Als het goed is bent u afgelopen maandag uit bed gestapt met slechts één doel voor ogen; ervoor zorgen dat uw elf geselecteerde toy-boys als winnaars het veld zouden verlaten na de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Aan de eerste tachtig minuten lag het niet, iedereen deed zijn best en de stand op het scorebord was meer dan bevredigend. Echter, het laatste kwartier heeft u toegestaan dat de jongens op het veld maar een beetje aanlummelden.

Daarom wil ik u graag deelgenoot maken van kennis die al generaties lang in onze familie aanwezig is. Mijn voorouders hebben deze wetenschap omgezet in een kant-en-klare techniek die breed toepasbaar is. Een methode die gegarandeerd, en per direct, een einde maakt aan laksheid, diva-gedrag en gebrek aan motivatie. Als tipje van de sluier wil ik u meegeven dat wij het vroeger de schop-onder-je-kont-methode noemden. Iets waarmee regelmatig gedreigd werd wanneer we ergens even geen zin in hadden, of er met de pet naar gooiden. 

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik weinig van voetbal weet. Desondanks denk ik dat mijn beperkte kennis op het gebied van termen als ‘buitenspel’ en ’16 meter’ geen nadelig effect heeft op de bewezen effectiviteit van de methode. Voor zover ik weet is de schop-onder-je-kont-methode nog nooit toegepast om een voetbalteam richting overwinning te leiden. Maar het lijkt me de moeite waard om het eens te proberen. Daarom wil ik deze techniek graag als service aanbieden.

Indien mijn suggestie uw interesse heeft gewekt, dan zou ik dit graag nader toelichten tijdens een persoonlijk gesprek. Mocht u voornemens zijn daadwerkelijk van mijn service gebruik te gaan maken, dan maak ik u er op attent dat er additionele kosten aan verbonden zijn.

Als blijk van goede wil, en uit liefde voor het geel-zwart hart van de stad, zal ik slechts de materiaalkosten voor deze service in rekening brengen. Naar verwachting zal een paar stevige voetbalschoenen met extra noppen aan de voorkant, maat 39, volstaan. Het bedrag dat hiermee gemoeid is lijkt me een minimale aanslag op het budget van 2,6 miljoen euro dat NAC jaarlijks aan salariskosten spendeert. Toch?

In afwachting van uw respons.

Hoogachtend,

Babs Verstrepen

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief