Logo bredavandaag.nl

Rent-a-cop blijkt koekje van eigen deeg

  Column

Humor ligt op straat. Of soms staat het, met een lasergun in de hand, verscholen achter een boom. Alleen ziet ome K. er de humor even niet van in.


Iedereen heeft wel een Ome K., zo’n oude mopperkont die moeite heeft met veranderingen in het leven. Onze ome K. houdt van oude jenever en van het vertellen van sterke verhalen uit de tijd van zijn jeugd. Vooral de aangedikte verhalen wanneer hij een borreltje op heeft zijn befaamd. Over hoe hij ooit op zijn brommertje wist te ontkomen aan de politie nadat hij een karbietbom had laten ontploffen op het Ginnekenmarktje. Het bommetje was iets zwaarder dan gedacht en voor de rook goed en wel opgetrokken was stond de politie hem al op te wachten in de Dillenburgstraat. Toen al was de politie niet zijn beste vriend.

Tegenwoordig heeft ome K. al helemaal geen goed woord meer over voor de politie. Volgens hem zijn het allemaal luie dakduiven met straatvrees en kunnen ze alleen nog maar boeven kunnen vangen vanachter een computer op het bureau.

Omdat ome K. blijkbaar niet de enige is die zich stoort aan de onzichtbaarheid van de blauwe brigade, is de politie begonnen met een soort charme offensief. Onder de noemer rent-a-cop kan iedereen suggesties doen voor straten die wel wat hufterhandhaving zouden kunnen gebruiken. De kliklijn 2.0 blijkt een succes. Vanachter de geraniums twitteren hele kuddes weekdieren tips door. En om de politie te laten weten dat je voor een beetje veldwerk echt geen politieacademie gedaan hoeft te hebben mailde ome K. een tijdje geleden ook zijn wensenlijstje door.

Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Om te vragen of de politie ook iets met zijn tips gedaan had belde ik hem op. Aan zijn kort en bondig ‘ja’ hoorde ik al dat ik die vraag beter niet had kunnen stellen. Hij had het gaspedaal namelijk nèt iets te ver ingedrukt en de politiepet nèt iets te laat gezien toen hij in zijn auto bij apotheek Doornbos wegreed. Tjaah ome K., karma is a bitch. Maar dit leek me niet helemaal het aangewezen moment om hem dat uit te leggen.

Babs VerstrepenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief