Logo bredavandaag.nl

Wat een gezeur over die Parkies

  Column

COLUMN - Hoe enorm kut moet jouw leven wel niet zijn? Dat vraag ik me nu al een paar dagen af. Sinds dinsdagavond om precies te zijn. De avond toen je rond een uur of negen bij de ingang de Palm Parkies de beveiliging stond uit te kafferen omdat je je blikjes bier niet mee naar binnen mocht nemen.


Voor die enkeling die nog nooit een Palm Parkies heeft bijgewoond en geen idee heeft waar de ophef over gaat, hier een korte samenvatting. Een enorm podium, een paar foodtrucks en een optredende band uit de categorie ‘voor al uw dorpsfeesten’. En net als een jaar of tien geleden, toen de Palm Parkies nog gewoon Parkies waren, is het nog steeds een gratis festijn.

Iedereen is welkom. En met iedereen bedoel ik ook echt iedereen. Is je portemonnee niet groot genoeg om sponsor-gerelateerde drankjes te kopen? Geen nood, je mag je eigen drank en spijs meenemen. Met een picknickkleedje, en rammelende tassen waar Bonnie St Clair jaloers op zou zijn, togen we daarom elke dinsdag massaal richting park. En pas wanneer de gehele eigen voorraad achter de huig, en de lege flessen in decoratieve stapels naast de picknickkleedjes, waren beland, konden we het opbrengen om eventueel een drankje te gaan halen aan de bar van de sponsor. De enige tegenprestatie die sponsor Palm vroeg was om niet met flesjes of blikjes te gaan gooien.

Maar zelfs dat bleek teveel gevraagd. Daarom heeft de organisator een paar kleine schermutselingen aangegrepen om het beleid een beetje aan te passen.

Voor jou was dit een reden om als een gebutste tokkie tekeer te gaan tegen de medewerkers van de beveiliging. Dus ja, ik vraag me af hoe enorm kut jouw leven wel niet moet zijn. Wanneer het afscheid van een paar blikjes euroshopper pils deze emoties bij je kan oproepen, wat gebeurt er dan wel niet met je wanneer het stoplicht op rood staat? Of wanneer er iemand voordringt bij de kassa van de supermarkt?

Verrassend genoeg zijn er mensen binnen de VVD- en SP-fractie die jouw zorg delen. Kritische politici die voor het gemak even vergeten lijken te zijn dat de gemeente Breda de verantwoordelijkheid van ‘de oude Parkies’ destijds maar wat graag overdroeg aan een commerciële partij. Een biermerk dat tot midden in de nacht staat te schoffelen in het park om al onze lege blikjes Euroshopper pils, wijnflessen en chipszakken af te voeren. Ik zeg; hulde aan Palm!

Babs VerstrepenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief