Logo bredavandaag.nl

Wie van de dames kwam er voor de anusbleek?

  Column

Slecht nieuws voor alle heren en dames met korte pittige kapsels. Tijdens een interview met een journalist van de Volkskrant liet burgemeester Depla zich ontvallen dat er in Breda de laatste tijd veel kapperszaken bijgekomen zijn die geen haren wassen, maar geld. Het was mij nog niet opgevallen dus bedankt voor de waarschuwing!


Doordat ik al geruime tijd tot de categorie ‘dames van een zekere leeftijd’ behoor, merk ik dat bepaalde ontwikkelingen steeds vaker aan me voorbij gaan. Dat is niet erg, maar soms wel ergerlijk. Het zorgt soms voor verwarrende toestanden waarbij ik mezelf onnodig voor lul zet. En eerlijk gezegd heb ik mijn handen al vol aan de keren dat ik er écht niks aan kan doen.

Dat ik de ontwikkelingen in de kapperswereld niet op de voet volg blijkt wel uit de die keer dat ik, lang geleden, over straat liep en dat mijn oog toevallig viel op het woord ‘kapsalon’. Ik keek nog een keer naar het reclamebord, en ja, het stond er echt ‘kapsalon’. Onnozel keek ik om me heen om te zien of andere mensen het ook zo’n stom idee vonden om een kapsalon te beginnen in een friettent.

Blijkbaar niet, want iedereen liep onverstoorbaar door en gunde het bord geen tweede blik. Ik zou wensen dat ik het destijds bij die verbazing gelaten zou hebben. Maar nee, ik moest zo nodig naar binnen gaan om te vragen hoeveel een verwenpakket met alles erop en eraan kostte. Op de vraag of ik het een keer wilde proberen zei ik dapper ‘ja’. Maar in plaats van met een verse coup, stond ik een paar minuten later buiten met een culinair hoogstandje in een gloeiend heet bakje van aluminium.

Het kan blijkbaar nog erger. Volgens burgemeester Depla zou ik één dezer dagen zomaar per ongeluk één van die nieuwe kapperszaken binnen kunnen stappen voor een waterstofperoxide spoelinkje. En misschien zou er dan wel iemand aan me vragen hoeveel er wit gewassen zou moeten worden. Nietsvermoedend zou ik dan luchtig kunnen antwoorden dat ik een lichte voorkeur heb om de behandeling deze keer te beperken tot de haren op mijn hoofd.

Maar diep van binnen weet ik dat ik op dat moment heel erg mijn best zou moeten doen om niet te denken aan die ene scene in een foute Nederlandse film. Die ene scene waarin drie bekakte dames in een mantelpakje de hand opsteken bij de vraag ‘Wie van de dames kwam er voor de anusbleek?’

Babs VerstrepenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief