Logo bredavandaag.nl

Het ministerie van asociale zaken?

  Column

Nog even over die foto. Welke? Nou die foto die al nieuws was voordat hij gemaakt werd. Alsof er verder geen nieuws te melden was werden de voorpagina’s van de landelijke dagbladen gisteren gevuld met een foto van een kaal paleisbordes.


Toen uiteindelijk de echte foto verscheen was ik een beetje teleurgesteld. Koning Wim Lex keek ietwat verloren. Een beetje zoals ik vroeger keek wanneer we op de klassenfoto moesten met die onmiskenbare oh-shit-is-dat-vandaag-blik. Je kunt zien dat zijn vrouw niet thuis was om zijn kleertjes klaar te leggen. Niet alleen heeft hij iets uitgekozen waarin het lijkt alsof hij geen nek heeft, volgens mij heeft hij het ook nog eens uit een zak heeft gehaald die klaarstond om door één van de lakeien naar de stomerij gebracht te worden.

Verder stonden de meeste heren op het bordes in een fantasieloos donkerblauw kostuum met babyblauwe das. Niet echt wat je wil zien bij de kerels die de komende vier jaar ons land moeten besturen. Alleen Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport had het lef om de kledingvoorschriften naar eigen inzicht in te vullen. Onder zijn etiquette-waardig blauwe pak pronkte wederom die kekke witte schoentjes.

Bij de dames leek zelfs nog ruimte voor rebels gedrag. Zo verscheen de fonkelnieuwe minister van fipronil-kippetjes, gestrande potvissen en vegetarische kipstuckjes in een kleurloos Bijenkorf-ensemble. Goed, ze had slechts zeven maanden de tijd gehad om zich voor te bereiden dus dan zie je eruit alsof je zo van de gereformeerde-65-plussers-en-ik-had-geen-tijd-meer-om-iets-leuks-met-mijn-haar-te-doen-afdeling komt. Logisch, het blijft tenslotte haastwerk

Alleen Minister Bijleveld van Defensie. De dame in het geel. Die had waarschijnlijk net haar kinderen staan schmincken voor het halloweenpartijtje op school en was vergeten om die grote zwarte spin in het haar van haar dochter te plakken. Shit happens. Maar wanneer ze net zoveel noten op haar zang heeft als het kanarie-outfitje doet vermoeden, dan kijk ik met spanning uit naar een ontmoeting tussen deze mevrouw en Donald Trump.

Dus okee, dan sta je daar eindelijk op dat bordes en roepen de fotografen ‘Even lachen, dit wordt echt de laatste foto.’ Iedereen weet er nog een laatste glimlach uit te persen. Alleen minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid niet. Die kijkt alsof hij zojuist van de koninklijke toiletpot af is gestruikeld en tot de ontdekking komt dat er nog een stukje wc papier uit zijn broek hangt.

Sociale Zaken…..in een tijd dat Nederland steeds asocialer lijkt te worden.

Babs VerstrepenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief