Logo bredavandaag.nl

#MeToo, de moderne man is in de war

  Column

Een veel gehoord excuus in de hele #metoo discussie is dat mannen er niks aan kunnen doen. Dat het de evolutie is die hen zo gemaakt heeft. Want mannen zijn jagers. Jagers, yeah right.


Dames, dat we anno 2017 opgescheept zitten met gefrustreerde kerels is onze eigen schuld, en een beetje die van Albert Heijn. In de oertijd hadden mannen namelijk helemaal geen tijd om de onbevredigde macho uit te hangen. De man had twee belangrijke taken. Jagen en kindjes maken. En wanneer je als vrouw even geen zin had om hem te vermaken met taak nummer twee, dan zei je gewoon dat het vlees op was en stuurde je hem voor een paar weken naar de pampa’s om met een pijl en boog achter de buffels aan te rennen.

Maar ja, nu halen we zelf de biefstuk bij de supermarkt. En daarmee is een belangrijke evolutionaire taak voor hem weggevallen. De moderne man is gewoon een beetje in de war. Tuurlijk, hij doet zijn best om tussen 9 en 5 wat geld te verdienen zodat jij lekker die boodschappen kunt doen, maar eigenlijk heeft hij gewoon tijd en energie over. Hij heeft nu nog maar één taak, kindjes maken.

En zelfs dat is geen vanzelfsprekendheid meer sinds wij massaal de pil zijn gaan slikken. Geen wonder dat de hedendaagse man gefrustreerd is. Het is de oerdrift die hem dwingt tot grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie. Alles is geoorloofd om zijn erfelijk materiaal te verspreiden en zo het voortbestaan van homo sapiens te garanderen.

En eigenlijk moeten we er blij mee zijn. Want laten we eerlijk zijn, wat is er verder nog overgebleven van zijn oerinstincten? Wanneer de moderne man bijvoorbeeld een visgraatje in zijn vissticks tegenkomt, dan zal hij dat niet, zoals de jagende oerman, vermorzelen tussen zijn kaken. Nee, bij die van ons lopen de rillingen over zijn rug terwijl hij kokhalzend naar de vuilnisbak rent. Geef toe, het enige waar de hedendaagse man nog ècht op jaagt is op het wachtwoord van het Wifi netwerk, en de folder van de MediaMarkt.

Dus dames, laten we het van de zonnige kant bekijken en afspreken dat we het in de toekomst heel anders aan gaan pakken. Wanneer je baas je, in ruil voor een vette promotie of salarisverhoging, op zijn hotelkamer uitnodigt, dan geef je hem eerst een keiharde schop in zijn kruis. En daarna koester je de gedachte dat er stiekem nog een heel klein beetje oermens in hem verscholen zit.

Babs VerstrepenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief