Logo bredavandaag.nl

Waarschuwing; abnormale Teteringenaren gesignaleerd in Breda

  Column

‘Wij kunnen als normale Teteringenaren ons dorp niet meer uit’ verzuchtte een dorpsbewoner vorige week in BNDeStem terwijl hij naar de dagelijkse forenzen-file keek. Als normale Teteringenaren? Wat zijn al die Teteringenaren dan die wij elke dag in Breda tegenkomen?


Zo op het eerste gezicht lijkt Teteringen een heel normaal dorp waar hele normale mensen wonen. Een soort reservaat waar iedereen vreedzaam naast elkaar woont en iedereen zijn gangetje gaat. Beetje boodschappen doen bij de supermarkt, en op zondag babi pangang of frietjes halen bij de lokale ondernemers. In de zomer is heel Teteringen druk met de plantjes in de tuin, terwijl ze in de winter afgevallen bladeren ruimen. Hele gewone mensen dus. Maar schijn bedriegt.

Want elke dag weten grote kuddes Teteringenaren te ontsnappen, ogenschijnlijk normale Teteringenaren die werken, boodschappen doen, uitgaan of naar school gaan in Breda. Dat is niet erg, het is alleen even schrikken dat het hier kennelijk niet om normale Teteringenaren gaat, maar om abnormale Teteringenaren.

Vriendinnetje M kan erover meepraten. Dagelijks wordt zij op kantoor geconfronteerd met Teteringenaren die zich buiten hun dorp bevinden. Bij de koffieautomaat, het kopieerapparaat, de broodjeszaak op de hoek bij het kantoor, zelfs aan het bureau tegenover haar in de kantoortuin zit elke dag een Teteringenaar.

Jarenlang heeft M gedacht dat dit enigszins typische, maar normale, Teteringenaren waren. Nu het nieuws naar buiten is gekomen dat het om allesbehalve normale Teteringenaren gaat zit de schrik er toch wel een beetje in. Sterker nog, nu iedereen weet dat ze bestempeld worden als abnormale Teteringenaren doen ze zelfs niet eens meer hun best om en beetje normaal te lijken. Een zorgelijke situatie.

Dus, ken jij een Teteringenaar die zich dagelijks in Breda bevindt? Dan is de kans groot dat het een abnormaal exemplaar betreft. In dat geval; blijf rustig. Onderneem zelf geen actie. Probeer de omgeving onopvallend te waarschuwen en bel de politie. Want voor je het weet loopt de boel volledig uit de hand.

Babs VerstrepenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief