Logo bredavandaag.nl

Vier jij carnaval met je gulp open?

  Column

Humor ligt op straat of, zoals in dit geval, zit het verscholen in een paginagrote advertentie van een Brabants advocatenkantoor met de tekst ‘Carnavalskater? Wij zijn er klaar voor!’


Mijn oog viel op de vrolijke reclamefoto. De toga’s hingen netjes over de daarvoor bestemde standaarden terwijl een clown, een piraat en een cowgirl over groot buro waren gedrapeerd. Ik vroeg me af hoe een advocatenkantoor eerste hulp zou kunnen verlenen bij een carnavalskater. Het grootste deel van die ellende lost zichzelf immers net zo makkelijk op als een paracetamolletje in een plastic bekertje met bier. Gewoon een paar keer slikken, en doorrrrr.

Maar wanneer je beter naar de foto keek kon je zien dat ze het over een ander soort carnavalskater hadden. Ooit was de advocatuur voorbehouden aan welgestelde heren op stand.

Tegenwoordig zijn advocaten ook maar gewone ondernemers die op zoek moeten naar dat ene gat in de markt. Dit kantoor denkt het gat gevonden te hebben in carnavalsvierders die met open gulp en overmatige paringsdrang het feestgedruis in duiken. Want tussen de confetti op het buro lagen namelijk allemaal foldertjes. Discrete flyers met informatie over mediation, alimentatie en boedelsplitsing. De begeleidende tekst liet evenmin veel aan de verbeelding over. ‘Ging hij door tot aan het verkeerde gaatje? Wij staan klaar om jouw carnavalskater te verzachten!’

Echtscheidingsadvocaten zien carnaval als één grote hormoon gestuurde transfermarkt. Alsof Brabant de komende dagen verandert in een soort Temptation Island waar iedereen zijn leuter uit zijn broek laat hangen in de hoop dat er een vers visje hapt. Ach, in ieder geval is het fijn om te weten dat er een clown, een piraat en een cowgirl klaarstaan mocht het vlammetje per ongeluk  tòch in het verkeerde pannetje slaan.

Zij zijn er helemaal klaar voor. Wij ook! Fijne carnaval allemaal.

Babs Verstrepen

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief