De Chippendales komen naar Breda!!
De Chippendales komen naar Breda!!

De Chippendales komen naar Breda!!

  Column

Dames en heren opgelet. Volgende week komen de Chippendales naar Breda en ze treden op in het Chassétheater.


Voor wie de Chippendales niet kent. De Chippendales zijn een soort kruising tussen de Playboy en K3. Maar dan zonder die hinderlijke nietjes in het midden, en met stoppelbaardjes in plaats van olijke paardenstaartjes. De doelgroep van de Chippendales bestaat niet uit vijf jarige peutermeisjes maar uit dames met een voorliefde voor acrylnagels en roze lippenstift. En daar waar het bij de Playboy gaat om de interviews, gaat het bij de Chippendales om het dansen en de choreografie. Kortom, het heeft allemaal niet zoveel om het lijf.

En daar gaat nu net allemaal om. Een roedel schaars geklede adonissen die de meisjes in de zaal opzweept door met broeierige blikken suggestieve danspasjes uit te voeren. Best knap want wanneer ze een paar duizend Watt aan podiumverlichting op mij zouden richten zou ik niet alleen in de orkestbak willen kruipen maar ik zou ook een week lang alleen maar vlekken zien.

En dan is er natuurlijk nog het eeuwige mysterie rondom het hoogtepunt van de show. Het moment waarop ein-de-lijk die broekjes uitgaan. Hoe doen ze dat? Hoe krijgen ze het bij elk optreden toch weer voor elkaar om precies op het juiste moment precies de juiste mate van seksuele opwinding te bereiken? Want zelfs een Chippendale zou voor lul staan wanneer er op dat moment ergens onderaan zijn glimmende torso een klein klef slap dingetje zou bungelen. Aan de andere kant moet je het ook niet overdrijven, er moet natuurlijk wel gedanst blijven worden en met een te dikke piemel doet dat volgens mij best pijn.

Tot nu toe klinkt het misschien of de Chippendales alleen de bezoeksters in vuur en vlam kunnen zetten. Maar niks is minder waar, ook thuisblijvende heren kunnen er baat bij hebben. Want heren, eigenlijk zijn de Chippendales gewoon een soort cateringbedrijf. De kant-en-klaar maaltijd wordt later op de avond thuis afgeleverd en die hoef je alleen nog maar een beetje op te warmen.

Dus wanneer het vrouwtje thuiskomt zorg er dan voor dat je niet onderuit gezakt op de bank naar Ziggo Sport ligt te kijken maar trek wat leuks aan. Houd je buik in zodat die niet over de broekriem heen hangt en verwelkom haar met een paar leuke danspasjes. Je bent de hele avond alleen thuis dus je hebt tijd genoeg om te oefenen. Succes en veel plezier.

Babs Verstrepen