Even geduld aub
Even geduld aub

Even geduld aub

Column

Even geduld aub. De eerste zomerse opleving van 2018 kwam voor mij niet alleen een kilo of vijf te vroeg, ook bruining- en kledingtechnisch was ik er nog niet helemaal op voorbereid.

En ik was niet de enige. Want de afgelopen dagen was er op de terrasjes in de stad een subtiele, maar zeer duidelijke, tweedeling zichtbaar. Aan de ene kant van die mensen die altijd en overal klaar voor lijken te zijn. Die voor alle weersomstandigheden wel iets in hun kledingkast hebben hangen omdat hun garderobe nauwkeurig samengesteld is uit tijdloze basics aangevuld met de meest recente eye catchers. Van die meiden die twaalf maanden per jaar smetteloos onthaarde benen hebben in de juiste tint bruin. En van wie de teennageltjes altijd netjes in model gevijld zijn en voorzien zijn van een vrolijk kleurtje. Van die mensen die zelfverzekerd plaats nemen op de terrasstoeltjes om in volle glorie te shinen… en om een beetje meewarig neer te kijken op mensen zoals ik.

Want mensen als ik zijn nog niet klaar voor de zomer. Wij worden pas ergens in april of mei wakker uit een diepe winterslaap en willen graag een beetje rustig opstarten. Voor ons is zo’n zomer-kickstart als die van de afgelopen week niet zo prettig. Liever hebben wij nog even een paar weken voorjaar. Een soort lente, waarin we ons langzaam voor kunnen bereiden om onszelf weer onder de mensen te gaan begeven. Niet zo ineens pats-boem-zomer, daar kunnen wij niet zo goed tegen. Of beter gezegd, we zijn er gewoon nog niet klaar voor.

Dus, geef ons even de tijd. Over een paar weken zijn we net zo klaar voor de zomer als jullie. Dan is de garderobe aangevuld, heeft de pedicure onze winterse kalknagels weten te fatsoeneren en hebben ook wij een salon gevonden voor onze spray tan. 

Tot die tijd zouden wij het erg waarderen wanneer jullie ons even zouden willen gedogen op de terrasjes zonder naar ons te wijzen alsof we wit met rood gevlekte buitenaardse wezens zijn.

Babs Verstrepen