Bouwvakkersdecolleté, borsten en bankjes
Bouwvakkersdecolleté, borsten en bankjes

Bouwvakkersdecolleté, borsten en bankjes

  Column

We kunnen er niet meer omheen. Robuuste picknicktafels met een hoog vintage, hipster, raw, industrieel, festival, foodtruck-gehalte verdringen langzaam maar zeker de comfortabele stoeltjes op de trendy terrassen. Toch zitten ze me niet helemaal lekker die picknicktafels, letterlijk niet en figuurlijk niet.


Want natuurlijk, het ziet er erg cool uit, maar die dingen zitten ècht he-le-maal ruk. Of heeft iemand al een manier gevonden om er wel een beetje lekker relaxed op te kunnen zitten? ik niet, in het beste geval hang ik wat onhandig tussen het houten bankje en het tafelblad. Sowieso geen optimale houding, maar voor vrouwen van boven de dertig zou het per definitie verboden moeten worden om zich op deze manier over het meubilair te draperen. Want niet alleen hangen wij zelf wat ongemakkelijk in het  luchtledige, onze borsten doen dat ook. En met elke beweging die we maken zwabberen die dingen ongehinderd alle kanten uit. Dat heet zwaartekracht, volksvijand nummer 1, daar kunnen we niks aan doen maar het ziet er werkelijk niet uit.

En dan die splinters in je kont na een avondje ongemakkelijk op en neer schuiven op die banken. Een verder romantisch verloop van de dag kun je wel vergeten. Voor je het weet sta je later op de avond voorovergebogen voor je lief met je slipje op je enkels. Niet om de avond samen feestelijk af te sluiten. Maar omdat hij bij het zwoele schijnsel van de led-verlichting van zijn telefoon met een pincetje een stuk geïmpregneerd hout uit je billen mag gaan zitten peuteren. Bye bye romantiek.

Toch zijn een beroerde zithouding en houtsplinters niet mijn enige probleem met die picknicktafels. Het grootste probleem wordt veroorzaakt door het rijtje verticale glimlachen waar je mee verwelkomd wordt wanneer je zo’n trendy terras nadert. Al die bilspleten die ongegeneerd ten toon gespreid worden door woest aantrekkelijke kerels die nonchalant over de picknickbanken hangen, gekleed in half afgezakte jeans en omhoog gekropen vintage shirtjes. Wat denken die gasten wel niet? Dat ze ongestraft met al dat blote vlees kunnen gaan zitten pronken en dat wij vrouwen ons dan maar moeten beheersen? Lekker is dat. En als we dan een keer onze zelfbeheersing verliezen en een graai in zo’n onweerstaanbaar sexy bouwvakkersdecolleté doen, dan is het zeker onze schuld? Door zich op deze manier te kleden vragen die gasten er toch om. Het is pure uitlokking.

Dus ja, die picknickbanken. Ik ben niet onverdeeld positief maar voorlopig zullen we het ermee moeten doen. De vooruitzichten voor komend weekend zijn niet gunstig. Ik weet het dames, het wordt afzien. Maar probeer jezelf te beheersen!

Babs Verstrepen