Afbeelding

Memo aan mezelf: Kijken of ik de deur van de festival-wc op slot gedaan heb!

Door: Babs Verstrepen Column

Het festivalseizoen is in volle gang. Dat betekent genderneutraal plassen. Want op een beetje festival doen ze niet aan jongens- of meisjeswc's… aan wc-brillen trouwens ook niet.

Tijdens festivals ben ik een soort Annelies van de Pies-light. Drankje erin, plasje eruit, zeg maar. Ondertussen kan ik zeggen dat ik bijna een volleerd urinoirkunstenaar ben. Bijna, want een plasje doen op een festival vereist nogal wat behendigheid.

Het begint allemaal met net de juiste balans vinden tussen het moment dat je moet plassen en het moment dat je móet plassen. Ergens daartussenin is het noodzakelijk om je richting de plaskliko's te begeven.

Eenmaal aangekomen bij het klikodorp is het zaak om even rust in te bouwen. De grootste fout is om ondoordacht in de eerste de beste rij aan te sluiten. De truc is om in de juiste rij, en dus de juiste plaskliko, te kiezen. Stel jezelf strategisch op om de omgeving te observeren.

Tip 1: Kies voor een rij met jonge mannen. Of beter, vermijd rijen met heren op leeftijd. Je zal altijd zien dat je net achter die ene meneer staat die zichzelf ziet als een twintiger maar die dankzij zijn prostaatproblemen eindeloos probeert om ook die laatste druppel te lozen.

Tip 2: Kijk naar de gezichten van de mensen die uit de plaskliko's komen. Wanneer ze opgelucht kijken dan is dat een gunstig teken. Stappen er pijnlijke of verwrongen gezichten naar buiten? Niet doen! Kans is groot dat de kleine bedompte ruimte gevuld is met de aroma's van het wapengekletter en trompetgeschetter van je voorganger, of dat je een pot aantreft die tot het randje gevuld is.

Tip 3: Wanneer dan eindelijk het moment is aangebroken dat je zelf de deur naar de plastic troon mag openen en je de blaas kunt ontspannen, denk dan aan de wc-velletjes check. Zit er nog genoeg op het rolletje?

Tip 4: Zo ja, dan is het de kunst is om met precies de juiste stapgrootte naar binnen te gaan. Je stap moet precies groot genoeg zijn om te voorkomen dat de deur tegen je aan klettert en precies klein genoeg om niet met je blote benen tegen het kleverige spreekgestoelte te botsen.

Tip 5: De verlossing is nabij, de plaskliko is nu helemaal voor jou. Tenminste bijna. Nog even een laatste check of je het deurtje wel echt op slot gedaan hebt.

Tja. En dat laatste, dat van die deur, dat was ik van de week dus even vergeten.

Babs Verstrepen