Pas op voor sexy mannen op een racefiets

  Column

Toen ik een paar maanden geleden een fietstochtje maakte door de polder kwam ik tot een verrassende conclusie. Ik heb een sterke voorliefde voor mamils, middle-aged-man-in-lycra.


Ik heb het dus over van die heren op leeftijd die het lijf in zo'n sexy strak lycra outfitje hebben weten te hijsen, zucht. En dan specifiek over diegene die over het stuur van hun racefiets, een flitsend nieuw modelletje uiteraard, met een guitige blik de wereld inkijken, kreun. Ik kan het niet helpen maar ik word er een beetje wild van, zwijmel.

Mamils zijn vooral onweerstaanbaar wanneer je ze op het juiste ogenblik treft. Namelijk op het moment dat ze bij een bankje in de polder even willen afstappen om aan zo'n bidon met een sportdrankje te lurken. Woest aantrekkelijk vind ik die grijns op hun gezicht wanneer ze hun voortplantings-apparaat, dat al lang geen voorplantingsfunctie meer heeft, omdat ze het gezinnetje twintig jaar geleden al bij elkaar gevoortplanterd hebben maar dat ze voor de zekerheid nog wel professioneel ingepakt hebben in zo'n zeemlederen broekje met extra versteviging op de bilnaad, van dat te kleine mini-zadeltje trachten los te scheuren.

Om de kans op een dergelijke ontmoeting wat te vergroten posteer ik mezelf met enige regelmaat op zo'n bankje. Ik parkeer gewoon mijn gammele stadsfietsje en doe alsof ik zit te genieten van het uitzicht over de polder. Met een beetje mazzel komt er dan op zeker ogenblik een mamil langs die ook wel even een rustmomentje kan gebruiken. En pas wanneer hij aanstalten maakt om daadwerkelijk van zijn fiets te stappen draai ik heel nonchalant mijn hoofd in zijn richting om van het schouwspel te genieten.

Het is goed om te weten dat de meeste Mamils in het wild totaal ongevaarlijk zijn. Je kunt ze gewoon aanspreken en er zelfs een beetje mee flirten. Maar pas op! Een onschuldige ontmoeting met een mamil kan zich ineens tegen je keren. Bijvoorbeeld wanneer de bijbehorende mafil met haar tong op de pedalen bij het bankje arriveert. Mafils hebben namelijk de neiging om het alleenrecht op hun mamil op ietwat dominante en agressieve manier ten toon te spreiden.

Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat je beter een beetje op je hoede kunt zijn wanneer zo'n mafil ineens met haar handschoentje zonder vingers venijnig naar haar haar bidonnetje grijpt.

Gelukkig vertelde de huisarts me later dat zo'n blauw oog relatief snel wegtrekt.

Babs Verstrepen


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief