Afbeelding

Wat kost dat nou, zo’n benzine-tankje leeg laten pompen?

Door: Babs Verstrepen Column

Ah gezellig, denk ik wanneer de telefoon gaat en de naam van vriendinnetje M oplicht. 'B10 is diesel! Dus niet benzine met 10% bio-ethanol en nu staat er een meneer van de ANWB tank-leegslurp-service mijn tank leeg te slurpen. Ik ben dus wat later.' Mijn gezicht plooit zich in een grijns 'Okee, ik wacht wel, we hebben geen haast'.

Vriendinnetje M is een pittig ding. Zo een die na de bevalling koeltjes zegt dat de hechtingen waarschijnlijk iets te ver uit elkaar zitten. En wanneer de arts vervolgens met opgetrokken wenkbrauwen opkijkt van zijn borduurwerk en vraagt hoe ze dat weet, dat ze hem dan rustig vertelt dat de verdoving niet werkt.

Zo'n feministische fijnproever met net iets meer talent om kerels in verlegenheid te brengen dan de meeste andere mensen die ik ken. En ze is echt van het ergste soort, omdat ze graag verwarring zaait door dit in een mantelpakje en op torenhoge stilettohakken te doen. Kortom, M is zo'n stoer wijf die zonder blikken of blozen de krik onder de auto slingert en een bandje verwisselt…onder de auto van haar echtgenoot.

Het is geen aanrader om op zo'n moment te vragen 'mevroijtje gaat het een beetje, of zal ik even helpen?' Want hoe goed het ook bedoeld is, ze maakt gehakt van je. Uit haar mond zal je nooit horen 'oh schat, wanneer je straks naar de bouwmarkt gaat neem dan mijn auto even, en wil je dan meteen even tanken lieverd?' Nee, M frummelt haar elegant gemanicuurde vingers vakkundig in die plastic flubber handschoentjes en tankt precies zoveel benzine tot er 103,71, haar geboortedag, in het display staat.

Een hele tijd later gaat eindelijk de deurbel. Ik probeer de grijns die zich ondertussen heeft vastgezet in mijn gezicht te onderdrukken. Bijna zeven jaar heb ik op dit moment moeten wachten. Al die tijd heeft dat mantelpakje op naaldhakken me lopen zieken, omdat ik in een onbewaakt moment ooit eens de verkeerde slang in mijn tank zwabberde en diezelfde leegslurp-service mocht bellen.

Ik doe de deur open en vraag 'Wat kost dat nou, zo'n benzine-tankje leeg laten pompen?' Ze incasseerde het met klasse. Ofwel, ik kon nog net op tijd bukken om haar zwiepende handtasje te ontwijken. Verder werd het best een gezellige avond.

Babs Verstrepen

PS: voor al die anderen die de komende tijd hetzelfde overkomt. Het nummer is 088 269 28 88, en doe de groeten aan Sander