Sinterklaas, hèt antwoord op ieder opvoedkundig probleem-moment

  Column

Nèt wanneer je je als ouder een volslagen pedagogische idioot begint te voelen omdat het nageslacht zich op de meest onhandige momenten van zijn slechtste kant laat zien, is het ein-de-lijk weer half november! Dè tijd waarin je je kroost met een beetje chantage onder de duim kunt houden. En het is volledig legaal!


Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint, en daarmee de enige eindeloos te herhalen mantra die nooit aan kracht inboet 'Pas maar op, Sinterklaas ziet alles'.

Je kent het wel. Loop je met je koter in het wagentje door de supermarkt, begint hij ineens te krijsen. Zijn het de koekjes die je net zo achteloos voorbij liep die het ventje in een demoon doen veranderen? Ondertussen zit je kind ongeveer achterstevoren in dat zitje en probeert hij zich er met uiterste krachtsinspanning half uit te wurmen waardoor hij bijna zijn evenwicht verliest en uit dat ding dondert. De decibellen die hij ondertussen produceert brengen het schaamrood op je kaken en met verwilderde blik kijk je om je heen in de hoop op begrip van de rest van de mensen in de supermarkt.

Toverstokje
En dan ineens die mantra 'sinterklaas ziet alles….' alsof je met een toverstokje zwaait. Uit het strotje komt nog één keer een geluid dat lijkt op een eenzame snotterige snik terwijl hij je met grote ogen aankijkt. Triomfantelijk denk je bij jezelf; haha gelukt kleine sufferd.

Of wanneer je voor de zoveelste keer een zeiknatte Pamper van die billetjes staat te wurmen zeggen dat Sinterklaas misschien wel een extra groot cadeau in zijn schoentje doet wanneer hij wat beter zijn best doet op het potje. Succes verzekerd.

Reclamefolder
En dan al die zalig schreeuwerige reclamefolders. Een zegen! Liever pleur je de rest van het jaar ongeveer achttienduizend van die flutfolders ongelezen in de papierkliko, dan dat je zo'n nee-nee sticker op de brievenbus plakt. Sorry milieu, het is voor een goed doel. Een klein offer dat gemaakt moet worden om deze gezegende tijd nog beter te kunnen benutten. Je geeft zo'n kleine een reclamefolder en zegt dat hij maar alvast moet gaan kijken wat hij aan Sinterklaas wil vragen. Gegarandeerd dat je een uur of twee, per dag (!), iets voor jezelf kunt doen.

Dus papa's en mama's, geniet ervan en haal het hoogst haalbare uit deze weken! Voor je het weet is het weer 6 december en moet je alles weer ouderwets op eigen kracht voor elkaar zien te boksen.

Babs Verstrepen

Babs Verstrepen
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief