‘Zie jij je al hier zitten met je bedrijf?

  Column

Het leven van een vastgoedmakelaar gaat vast niet over rozen. Zeker niet wanneer je de opdracht krijgt om een paar leegstaande commerciële ruimtes aan de Belcrum-zijde van het NS-station aan de man te brengen. Maar welke dyslectische gek kwam met het idee om de slogan 'Zie jij je al hier zitten met je bedrijf?' te gebruiken?


Waren het de gin-tonics tijdens een creatieve brainstormsessie slash vrijdagmiddagborrel die de grammaticale geest vertroebelde? Zo van, jongens, dat pand waar eerst die bakker zat staat alweer een tijdje leeg. Dat moet anders. Wie heeft er een strak plan om het weer in de markt te zetten? En dat er dan iemand met een briljant idee komt.

We moeten de boel daar een beetje opfleuren. Wat als we nu eens van die perspectiefstickers laten maken? Ja, vet, van die hele grote die je op het raam plakt waardoor het lijkt alsof je ergens naar binnen kijkt. Dan doen we er één met een stoer mannenkantoor en één met de uitstraling van zo'n sapjes-bar voor de onbespoten quinoameisjes. Gewoon om een beetje een beeld te geven van wat je allemaal met die ruimtes zou kunnen doen. En we maken voor de zekerheid ook van die peep-show-achtige kijkgaatjes zodat potentiële huurders er doorheen kunnen gluren en de echte ruimte kunnen zien.

En we zetten ook een lekker pakkende tekst op die sticker met onze naam en zo en hoe we te bereiken zijn mocht iemand interesse hebben. De baas bromt nog een beetje. Wat voor tekst moeten we daar dan voor gebruiken? Nou gewoon iets als 'Zie jij je al hier zitten met je bedrijf?' Okee, Nederlands is misschien niet mijn sterkste punt maar u begrijpt wat ik bedoel.

Zo gezegd, zo gedaan. Nu zitten er dus van die grote raamstickers op de pui die een prachtig voorzetje geven op wat je allemaal met die ruimtes zou kunnen doen. Alles mooi in perspectief getekend waardoor het van een afstandje echt lijkt alsof je bij een frisse kantoorruimte annex horecazaak naar binnen kijkt. En de tekst 'Zie jij je al hier zitten met je bedrijf?

Zie jij je al hier zitten met je bedrijf??? Gelukkig hebben ze bij LUC vastgoedadviseurs meer verstand van commercieel vastgoed.
Of wacht, beide ruimtes staan al meer dan een jaar leeg.

Babs Verstrepen