Struikrovers langs de Graaf Engelbertlaan

  Column

In de middeleeuwen was het gebied dat we nu kennen als de Graaf Engelbertlaan een buitengebied. Buitengebieden waren in die tijd een soort kantoortuinen voor struikrovers en ander boeftig gespuis. Reizigers die per koets tussen Antwerpen en Breda reisden werden er bruut overvallen door mannen die zich in de bosjes hadden verschanst. Tegenwoordig spelen er hele andere problemen op de Graaf Engelbertlaan.


De oplossing voor de huidige problemen werd gevonden in een 21ste eeuwse variant op de struikrover, de BOA met een flitscamera. Net als zijn middeleeuwse voorgangers begluurt de BOA passerende reizigers en maakt hen geld afhandig. Alleen verdwijnt de buit nu niet in de zakken van de struikrovers, maar krijgt het slachtoffer een acceptgirokaart met het welbekende familiewapen van Zijne Majesteit de Koning, en het vriendelijke verzoek om de staatskas te spekken. De aanpak werd een succes. De mobiele bermkassa staat al een paar jaar in de top10 van meest winstgevende flitspalen van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Maar blijkbaar was het nog net niet winstgevend genoeg. Er moest iets worden bedacht waardoor je de struikrover, eh BOA, niet al van drie kilometer afstand kon zien staan. Struikjes! Er moesten struikjes komen waarachter de BOA zich kon verstoppen! Zo gezegd zo gedaan. Er werden struikjes geplant om de middeleeuwse struikrovers-folklore maximaal te doen herleven.

De verantwoordelijk wethouder had echter buiten onze eigen Robin Hood gerekend. Robin nam de dappere taak op zich om de burgerbevolking te beschermen tegen verdere uitbuiting. Gewapend met een scherpe snoeischaar ging onze held moedig ten strijde. Hij maakte de bosschage een kopje kleiner waardoor de snelheidsduivels het naderende onheil weer tijdig kunnen afweren.

Wethouder Adank zou wethouder Adank niet zijn als hij het hierbij zou laten zitten. Hij sloeg dan ook ge-na-de-loos terug met een groot geel bord met daarop de tekst: SLOW DOWN! Hier komt iets nieuws!

Wij zijn benieuwd welke Robin Hood-proof-oplossing er nu weer uit zijn hoge hoed komt. Wie weet grijpt hij terug op een ander middeleeuws gebruik. Dat je je zonde moet opbiechten in het hokje van meneer pastoor, en dat je daarna met drie weesgegroetjes naar huis gestuurd wordt.

Babs Verstrepen