Foto: Archief

Reply all…… neeeeejjjjjjj….undo!undo!……k**……

  Column

Het is maar goed dat we niet alles van te voren weten. Maar soms zou ik toch graag een seintje van boven krijgen dat het geen goede dag is om uit bed te komen. Vanmorgen bijvoorbeeld. Een rode Lingobal naast mijn bed was genoeg geweest om erin te blijven liggen.

Net voordat ze op vakantie zou gaan schreef ze nog een mailtje. Ik opende het vanmorgen pas. Zo op het eerste gezicht een beleefde uiteenzetting van iets waar na de vakantie verder over gesproken moet worden. Alleen wanneer je precies wist waar het over ging kon je de subtiele steken onder water en het ander venijn doorzien. Mijn wenkbrauwen gingen omhoog.

Reply all: Spontaan ontsproot er een sociaal wenselijk antwoord uit mijn toetsenbord. Beste L, Ik zie net je mailtje en je hebt helemaal gelijk dat we dat voortaan anders moeten doen…..bla bla bla
Tot zover in ging het goed. Halverwege het vervolg van die zin bedacht ik me. Ik haal de tekst weg en begin opnieuw.

Hi L, Ik lees net je mailtje. Misschien moeten we samen eens om de tafel gaan zitten om te kijken hoe we dit in het vervolg anders kunnen aanpakken om te voorkomen dat…….
Een stemmetje in mijn hoofd zei dat dit ook niet helemaal de lading dekte. Delete

Hoi, ik lees net je mailtje en ik geloof niet dat ik me helemaal kan vinden in jouw idee dat……
Delete

L, Hou eens even op zeg, denk ff na. Als je het wat beter gelezen had dan had je zelf ook kunnen verzinnen dat…….
Verstuur

Je bericht is verstuurd aan: LB, PvdM, MvG, GH, KH, KF, EJ, JvdZ, EvD, + 32 anderen.
Neeeeejjjjjjj….undo!undo!……k*t……

De rest van de dag druk geweest met het opschonen van mijn cv. Om te beginnen haal ik de woorden 'accuraat' en 'nauwkeurig' maar even weg. Beter om niet al te hoge verwachtingen te scheppen!

Ik kan niet wachten tot de vakantie voorbij is en iedereen weer bij de koffieautomaat tegen te komen. Of misschien ligt er dan wel gewoon een rode Lingobal op mijn bureau.


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief