Hulplijn voor minder geslaagde vrijgezellenfeestjes

  Column

Zit je te denken aan een eigen bedrijf in Breda? Je kunt natuurlijk de zoveelste horecazaak beginnen, maar als je jezelf echt onsterfelijk wilt maken dan haak je in op de vrijgezellenfeestjes-industrie. Een gat in de markt; een hulplijn voor toekomstige bruidegommen die geen nee durven zeggen wanneer hun vrienden voor de deur staan.


We hebben tegenwoordig voor zo ongeveer ieder drama een meldpunt. Maar wie of wat kun je bellen als je een toekomstige bruidegom in nood ziet? Geen idee, maar als ik het geweten had, dan had ik afgelopen zaterdag gebeld om die arme Dennis uit zijn lijden te verlossen.

Op een gemiddelde zaterdag lijkt het centrum van Breda het decor van een slechte SBS onderbroekenlol-spelshow. De vrijgezellenfeestjes-industrie draait zelfs tijdens de komkommertijd gewoon door. Vorig weekend was Dennis één van de vele hoofdgasten.

Zijn vrienden hadden hem voor de gelegenheid zo lullig mogelijk uitgedost. In een oud NAC shirt en met een zwarte kroespruik op zijn hoofd sjokte hij achter zijn matties aan. Zijn vrienden hadden er zin in, Dennis overduidelijk nog even niet maar hij was overgeleverd aan de grappen en grollen die het jolige gezelschap voor hem in petto had. Misschien had hij stilletjes gehoopt op een lapdance van een schaars geklede verpleegster, en misschien is dat later op de avond ook gebeurd, maar eerst moesten er serieuze zaken aangepakt worden.

Het begon al lekker. Nog voordat Dennis zijn eerste biertje naar binnen had geklokt, was het al tijd voor een opdracht. Ludiek om geld bedelen. De zwarte pruik werd ondersteboven op de kinderkopjes voor de kroeg neergelegd en Dennis mocht plaatsnemen op een zwemband in de vorm van een eiland met een palmboom. Tegensputteren had geen zin dus liet hij alles gelaten over zich heenkomen.

Een half uur later had die arme Dennis twee pilsjes bij elkaar gebedeld en mocht zich weer in de groep mengen op weg naar de volgende opdracht.

Dennis, ik hoop dat je verder een fantastische avond hebt gehad en dat je bruiloft de mooiste dag van je leven wordt. Het goede nieuws is dat 'slechts' één op de drie huwelijken strandt dus de kans is groot dat je deze onzin nooit meer hoeft te ondergaan. Mocht je onverhoopt toch voor een tweede huwelijk gaan, dan hoop ik dat je tegen die tijd leukere vrienden gevonden hebt. Of, dat er dan wèl een hulplijn bestaat die bruidegommen to be uit hun benarde situatie kan komen redden.

Babs Verstrepen
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief