Hellup! Waar zijn Gaby, Trees, Marijke, Marja, Adje, Carla, Marga en Ellie gebleven?

  Column

Komkommertijd. Iedereen is op vakantie en er gebeurt hier helemaal niks. Dat is niet erg voor een online krant, maar het maakt het wel verdomd lastig voor een simpele stukjes-schrijver. Ik kan voor het raam gaan zitten en beschrijven hoe hard het onkruid groeit maar dat levert niks op.


Geïnspireerd door al die insta-influencers heb ik een lucratieve manier gevonden om aan onderwerpen te komen. Maak je geen zorgen, ik ga mezelf niet in een bikini onder een waterval laten fotograferen, maar ik laat me tegenwoordig wel omkopen. De beloningen zijn niet mis. Het heeft me de afgelopen weken al een etentje, een rondvaart door de Singels en een spiksplinternieuwe staafmixer opgeleverd. Vandaag iets van een heel ander kaliber. De onderhandelingen over mijn gage lopen nog maar met een beetje mazzel kan ik er op z'n minst een nieuwe auto uit slepen.

Het gaat hier namelijk om een speciaal verzoek van een paar dames die in 1960 voor het laatst de deur van de meisjesschool achter zich dicht trokken. Via het Postlaantje waaierden ze uit over de rest van 't Ginneken. Maar daar bleef het niet bij. De belofte om elkaar niet uit het oog te verliezen hield geen stand. En nu zijn de dames dus op zoek naar de klasgenootjes van weleer. Omdat ze geen idee hadden waar ze moesten beginnen greep ik mijn kans.

De zoektocht start dus hier en nu, op BredaVandaag. Het gaat om mevrouwen die vroeger luisterden naar de namen Gaby van de Wulp, Trees Wilkens, Marijke Blankers, Marja Oomen, Adje Tiggelman, Carla Froger, Marga van Achteren en Ellie van Pelt. De kans is groot dat ze nog steeds gebruik maken van dezelfde voornamen maar de familienamen kunnen ondertussen al een paar keer veranderd zijn.

Mocht je één van deze namen herkennen en een tip hebben, mail dan naar meisjesschool.postlaan@gmail.com. Echt alle informatie is welkom. Ik reken op jullie want no cure no pay, zeg maar, en mijn auto is echt dringend aan vervanging toe.

Nu alleen nog even een smoes verzinnen voor de ABN bank. Want stel dat ze me er straks uitpikken voor zo'n controle, hoe leg ik dan uit dat er een nieuwe auto voor de deur staat terwijl er geen euro van mijn rekening is afgeschreven. Maar dat is van latere zorg. Eerst maar even de dames op weg helpen. Wie kan hen helpen?

Babs Verstrepen