Babs Verstrepen
Babs Verstrepen (Foto: Archief)

Tuincentra melden recordverkoop: dit is de reden

  Column

Half bejaard Breda zit noodgedwongen achter de geraniums te verdampen. Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid in Rijswijk doen ze ondertussen doodleuk alsof er niks aan de hand is. Nee hoor mevrouwtje, maakt u zich maar niet druk, we hebben alles onder controle. Uw rijbewijs wordt op tijd verlengd. Ondertussen loopt de wachttijd alleen maar verder op.


Je gaat jezelf toch afvragen wat die mensen daar in Rijswijk goddorie een hele dag zitten te doen? Hoe moeilijk kan het zijn om een dossiertje aan te maken, de benodigde papieren aan het dossiertje te hangen en een vinkje te zetten op de juiste plaats?

Dat blijkt nog best lastig als ik de dame aan de telefoon mag geloven. Interne post doet er namelijk tien tot vijftien werkdagen over om van de postkamer naar het juiste bureau te komen. Tien tot vijftien dagen? Moeten die enveloppen zelf lopen ofzo? Hebben jullie niet een interne postmeneer die de enveloppen een beetje kan helpen? Maar okee, tien tot vijftien dagen dus. Waarom moet het dan nog maanden duren? Er komt geen zinnig woord uit.

Onze oudjes zijn overgeleverd aan chaos bij het CBR. Ik zou zeggen: dikke vinger, ik rijd al 50 jaar schadevrij dus die paar weken gaan vast ook nog wel lukken. Maar zo werkt het bij die brave generatie niet.

Het goede nieuws is, zo lees ik in de media, dat de verantwoordelijke minister maatregelen neemt. Het slechte nieuws is dat het CBR vanaf nu ook nog eens elke maand aan het ministerie moet rapporteren over hoe de zaken ervoor staan. Lekker dan. Weer een paar mensen minder om lopende dossiers vlot te trekken. Mochten er bij het CBR al mensen met verstand van zaken zijn, dan hebben die voorlopig hun handen vol aan dat rapport voor de minister.

Nu maar hopen dat de tuincentra genoeg geraniums op voorraad hebben om al die oudjes de komende maanden bezig te houden