Foto: Archief

PalmParkies kan ons gewoon niet bijhouden

  Column

'PalmParkies kan alleen gratis blijven als we voldoende verdienen met de baropbrengst.' De jaarlijkse sneer van de sponsor begint een beetje traditie te worden. Palm schildert ons graag af als een kruising tussen een Belgische bourgondiër en Hollandse gierigaard. We willen van alles zolang we er maar niet voor hoeven te betalen.


Natuurlijk, Palm zorgt voor de animatie. En als wij richting de after party's vertrekken (waar we overigens ook gewoon betalen voor onze drankjes) ruimen zij de pleuriszooi op die we in het park hebben achtergelaten. Dus ja, daar mag best iets tegenover staan, ook een mooie baropbrengst. Maar de zure oprispingen van de bierboer beginnen me nu wel een beetje tegen te staan. Ik denk dat we blij mogen zijn dat sommigen zelf hun drankjes meenemen anders kom je helemaal nooit aan de beurt bij de bar.

Mijn persoonlijke dieptepunt van de afgelopen zomer staat op vijftien. Vijftien minuten welteverstaan. Zolang duurde het voordat ik eindelijk het herhaalrecept van drie bier en een zoete witte wijn (don't ask) in mijn handen had. Er was al bijna een zoekactie op touw gezet omdat ik zo lang wegbleef. Ja, je hebt toch iets uit te leggen als je je matties vraagt of ze al toe zijn aan het volgende rondje en je komt pas na twintig minuten terug met gevulde plastic bekertjes. Een levensbedreigende toestand bij die temperaturen. Uitdroging ligt continu op de loer, daar moet je hartstikke mee uitkijken. Het RIVM had niet voor niks gewaarschuwd om vooral goed te blijven drinken.

Tjaah, ze kunnen bij Palm wel gaan lopen zeiken dat de baropbrengst omhoog moet, maar het lijkt er meer op dat die Palm-barretjes ons drinktempo niet kunnen bijbenen. Zolang het minder tijd kost om op en neer naar de Spar in de Willemstraat te lopen voor een sixpack bier, dan mag het al een godswonder heten dat er van die nog sukkels als ik zijn die vrijwillig in de rij gaan staan.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief