Afbeelding

Is ze nou een lifestyle coach of een reisbureau?

Door: Babs Verstrepen Column

In een zwak moment dacht ik dat het leven leuker zou zijn met de tips van een lifestyle coach. In de advertentie stond dat ze flexibel is en met de laatste trends werkt.

Net als ikzelf begint het leven een beetje dicht te slibben. Naast de moet-dingen komen er steeds meer wil-dingen bij. Hoe prop je dat allemaal in 24 uur? Het meisje dat de deur opendeed zou me gaan helpen dit mysterie te ontrafelen. Ze was prachtig. In alles straalde ze uit dat ze haar leven op de rit had en ook nog eens tijd en energie over had om dit voor anderen te doen.

Met de voortvarendheid van een leraar Duits bracht ze in kaart waar mijn zelf vermeende probleem zit. Het stralende jonge ding en ik waren het er al snel over eens; het leven is leuk maar het kan nog leuker. Over de weg daar naartoe verschilden we echter van mening. Waar zij dacht aan een geestelijke en lichamelijke detox op een zeilboot in Griekse wateren onder het genot van aloë vera met sinaasappelsapjes, dacht ik meer aan een avondje languit op de bank netflixen met een sigaar en een glas whiskey binnen handbereik.

Zeilen in Griekenland is dus de nieuwste lifestyle coach trend. De flexibiliteit van het jonge ding bleek te bestaan uit vertrek op woensdag of op zondag, en de datum van aanbetaling voor de duizend euro kostende lifestyle-trip.

Ik denk niet dat de relatie tussen mij en deze lifestyle coach een erg lang leven beschoren is. Of zou het echt zo zijn dat die files op de A16 ineens oplossen terwijl ik gestaafmixte zeewierprutjes weg zit te tikken ergens tussen een paar Griekse eilandjes?