Column Babs: 'Het mooiste meisje van de stad'

  Column

Wie kent haar niet? Het mooiste meisje van de stad. Wanneer je haar naam invoert in google krijg je bijna twee miljoen hits, in minder dan een halve seconde.


Ik ken haar al mijn hele leven. Zij mij niet. Toch zijn we sinds kort vrienden, of beter gezegd ik ben tegenwoordig vriendjes met haar. Het mooiste meisje van de stad is namelijk al wat ouder en net als bij iedereen komt het verval met de jaren. Zeker als je ook nog eens een tijdje als stedelijke urinoir bent gebruikt. Ze doet haar best om in shape te blijven maar de cosmetische ingrepen kosten geld.

Toen we twintig jaar geleden het plan opvatte om een huis te kopen in Breda had ik twee wensen. Daglicht in de badkamer en dat we èrgens vanuit huis de toren van de Grote Kerk zouden kunnen zien. Want voor mij is zij het mooiste meisje van Breda.

Dat daglicht bleek een makkie. Het uitzicht iets minder. Maar het is gelukt. Vanuit het raam in de slaapkamer konden we precies het topje van de toren zien. Elke keer weer een kippenvel-momentje als je met carnaval met je brakke harses uit het raam keek en dan de Kielegatse Prins zag wapperen.

Zàg. Want ondertussen is er een stationneke weggezet en is ons uitzicht op het mooie meisje volledig verdwenen. Gelukkig zijn er nog genoeg momenten over dat ik haar wel zie.

Sinds ik haar vriendje ben voel ik me zelfs een beetje verantwoordelijk voor haar welbevinden. Ik breng haar wat vaker een bezoekje. Aai haar liefkozend over haar witte kalksteen.

Vrienden van de Grote Kerk worden is net zoiets als het donnorregister invullen. Je doet het niet voor jezelf maar voor degenen die achterblijven. Er is eigenlijk geen reden om het niet te doen, maar je denkt er alleen aan als het even niet uitkomt…..en nu je dit stukje leest natuurlijk. Dus meteen even doen!

www.grotekerkbreda.nl/word-vriend-van-de-grote-kerk/

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief