Column Babs: 'Heren, lees even mee. Zo voorkom je dat je piemel krimpt!'

  Column

Mannen schijnen te denken dat het teflon laagje in de koekenpan eeuwig meegaat. Je kunt ze honderd keer zeggen dat ze dat ding niet met dat schuursponsje moeten schoonmaken. Of, pak nou gewoon even een houten lepel om je gebakken ei uit de pan te scheppen. Maar mannen zijn doof voor dit soort dingen. Dat is nu verleden tijd. De gouden tip stond in een Belgisch krantje.


Als je met de trein op weg bent naar de randstad en je passeert de IKEA, dan weet je twee dingen zeker. Je zit in de verkeerde trein en je komt te laat op je afspraak. Maar gelukkig hoef je niet helemaal door te rijden naar Antwerpen en kun je op station Noorderkempen uitstappen. Daar mag je dan 59 minuten wachten op de eerstvolgende trein terug naar Breda. Precies tijd genoeg om de Belgische versie van de Metro te lezen. Van voor tot achter, twee keer, want een uur wachten op dat station is eigenlijk best lang.

Naast mijn horoscoop 'maak vandaag geen overhaaste beslissingen', die ik voor het gemak maar meteen koppelde aan de foute beslissing om in de verkeerde trein te springen, stond er nòg een interessant artikel in. Het ging over teflon. Over het anti-aanbak laagje in pannen om precies te zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je daar als man maar beter een beetje voorzichtig mee kunt zijn. Als ze namelijk teveel van dat spul binnenkrijgen dan krimpt hun piemel. En niet zo'n beetje ook, gemiddeld wordt hij een centimeter of twee korter.

Dus dames, de volgende keer dat die keukenprins van je weer achter het fornuis staat, dan vertel je hem gewoon even over die twee centimeter. Waarschijnlijk reageert hij dan een beetje aangebrand, maar je weet zeker dat het de laatste keer is dat hij met een metalen vork in je nieuwe koekenpan staat te harken.

Babs Verstrepen