Commentaar: SP loopt achter koopzondagfeiten aan

  Commentaar

COMMENTAAR – De SP in Breda valt het Retail Platform aan over het niet betrekken van alle winkeliers in de discussie van de extra koopzondagen. Volgens de socialisten is het te kort door de bocht om niet iedereen zijn mening te vragen. Daarmee is het de SP, alle goede bedoelingen ten spijt, die te kort door de bocht gaat en achter de feiten aan loopt.


Deze week staat in de brief van de SP dat de partij is benaderd door een aantal winkeliers in de binnenstad die via de media hebben vernomen dat er iets verandert aan de koopzondagen.

De verbaasde toon die de SP in het schrijven aanslaat is niet terecht. De partij doet overkomen alsof de koopzondagendiscussie achter gesloten deuren heeft plaatsgevonden. Terwijl al maanden, zo niet langer, het onderwerp hoog op de agenda staat van zowel het college als de winkeliers.

Iedere weldenkende ondernemer kan naast de media op meerdere manieren informatie vergaren over de kwestie. Onder andere bij de gemeente en anders wel bij het Retail Platform of winkeliersverenigingen.

De partij uit haar zorg, omdat het nieuwe regime vooral gevolgen heeft voor de kleine ondernemer. Zij stelt dat een aantal van die winkeliers lid is van een vereniging die een slapend bestaan leidt of opgeheven zijn en dus niet de kans krijgen hun mening te ventileren.

Het argument van de SP dat niet elke ondernemer direct betrokken of lid is van een vereniging snijdt geen hout. Het staat natuurlijk vrij om geen deel uit te maken van welke organisatie dan ook, maar daarmee vervalt het recht op actieve deelname aan een discussie. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemers om zich te organiseren.

Het is daarnaast ook geen taak van het Platform om alle individuele winkeliers te informeren. Het is een overkoepelende organisatie voor winkeliersverenigingen en die zijn alle vertegenwoordigd.

Verder is de actie van de SP rijkelijk laat, omdat het college al voor de zomer de afspraak met het Platform heeft gemaakt de mening van de ondernemers te peilen en de resultaten in september te overleggen. Daarom loopt de socialistische partij achter de feiten aan.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief