Commentaar: Posteronzin in Breda

  Commentaar

COMMENTAAR – De SP en de VVD hebben elkaar dit weekend dwars gezeten met het plakken van posters. In een kleuterachtige actie plakten beide partijen een voor een bord vol verkiezingsposters of plakten ze juist weg achter een witte waas.


Deze actie tekent het probleem van de provinciale statenverkiezingen. Blijkbaar weten zowel rechts als links niet hoe aan de Brabanders duidelijk te maken waar het over gaat. Want als je de kiezers wilt binden, moet je meer doen dan elkaar over en weer wat pesten. Dan moet je standpunten uitwisselen, vertellen waar je voor staat en de bewoners informeren.

Links, de SP, beschuldigt de VVD van harteloos beleid waarin de zwakken de lasten moeten dragen, de VVD wijst telkens maar weer op de eigen verantwoordelijkheid. Maar waarvoor de kiezer 2 maart naar de stembus moet, dat weten ze niet duidelijk te maken. En daar gaat het om.

Dus VVD en SP, en ook alle andere partijen: stop met de flauwekul en pesterijen en aan de slag. Vertel Brabant waar het over gaat in de provincie, zodat iedere Brabander en Bredanaar een weloverwogen keuze kan maken.

Het commentaar verwoordt de mening van de redactie en is geschreven door onder onder verantwoordelijkheid van de de hoofdredacteur.