foto Ilse Lukken
foto Ilse Lukken

Commentaar: Breda kan geen kant op met NAC

  Commentaar

COMMENTAAR – De Belastingdienst heeft beslag laten leggen op de ECV-gelden van NAC. Die zouden eigenlijk aan het eind van deze week overgemaakt worden aan de gemeente Breda, die hiervan de huur zou inhouden.


Dat gebeurt dus niet, met als gevolg dat NAC nu voor meer dan 7 ton in het krijt staat bij de gemeente Breda. Dat de Belastingdienst nog geld krijgt van NAC is geen verrassing, dat was algemeen bekend.
Wel dat de Belastingdienst nu beslag legt.

De timing van de belastingdienst schopt het terugbetaalschema van NAC aan de gemeente in de war, maar niet het reddingsplan. Dat laatste stelt NAC’s puinruimer Ed Busselaar. In het plan is immers de schuld aan de Belastingdienst opgenomen.

De actie van de Belastingdienst is daardoor geen ramp, maar wel vervelend. Vooral voor de gemeente Breda. Die zal langer op de huur moeten wachten. Dat zorgt waarschijnlijk links en rechts in de politiek voor gemopper. Een alternatief is er echter niet. Nu het geld opeisen bij NAC, brengt de club waarschijnlijk verder in de problemen.

Wethouder Arbouw kondigt al aan opnieuw om de tafel te moeten met NAC over de afbetaalregeling. Veel meer dan wachten op de ECV-gelden zit er waarschijnlijk niet in. En daarvoor moet NAC wel in de eredivisie spelen.