foto Hinke Rutten
foto Hinke Rutten

Commentaar: Raad schiet zichzelf in de voet met parkeerbeleid

  Commentaar

COMMENTAAR - De Bredase gemeenteraad heeft zichzelf geen dienst bewezen met de manier waarop met het parkeerbeleid in Belcrum, Linie en Drie Hoefijzers-Zuid is omgegaan.


Tijdens de raadsvergadering donderdag 29 september werd op het laatste moment een wijziging aangebracht in de tijden waarvoor de vergunning en het betaald parkeren zou gelden. Het werd 18.00 uur en niet 20.00 uur. Die laatste tijd was na uitgebreid overleg met betrokkenen tot stand gekomen.

Dat de wijkraad en een aantal bewoners daardoor boos, verbaasd en teleurgesteld was, is niet vreemd. Want hoe goed argumenten vanuit de raad ook zouden kunnen zijn - niet overreguleren bijvoorbeeld - respectvol omgaan met bewoners en hun vertegenwoordigers is anders.

Dat blijkt nu ook nog nauwelijks een week en tientallen boze reacties later. Eerst probeerde een aantal fracties het onderwerp in het uitgestelde en naar maandag verplaatste deel van de raadsvergadering opnieuw aan de orde te stellen. Dat bleek vanuit de vergaderregels niet mogelijk.

Dinsdag sprak de Wijkraad Belcrum in bij de commissie Ruimte. De conclusie, ook van wethouder Adank? Dit had anders gemoeten. Dus komt het onderwerp tijdens de raad van november waarschijnlijk weer op de agenda.

Bij de behandeling van dit onderwerp had de meerderheid die voor stemde afgelopen donderdag (D66, GroenLinks en PvdA stemden tegen) misschien even tot tien moeten tellen en moeten nadenken. Want het aanpassen van een uitonderhandeld parkeerregime 24 uur voor het ingaan blijkt nu toch niet zo slim.

Dat kan ook wethouder Adank zich aantrekken. Hij had de raad kunnen wijzen op de consequenties voor én gevoelens van bewoners met wie afspraken waren gemaakt, in plaats van mee te gaan in de door zijn eigen VVD-fractie ingebrachte wijziging.

Deze actie bezorgt de politieke geloofwaardigheid een kras. En laat ‘de politiek’ daar nu altijd de mond van vol hebben.

Redactie BredaVandaag

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief