Een zwoele zomeravond met de band Garcia Goodbye foto Janet Olde Wolbers
Een zwoele zomeravond met de band Garcia Goodbye foto Janet Olde Wolbers

Commentaar: Scoren met vragen naar de bekende weg over Parkies

  Commentaar

COMMENTAAR - Palm Parkies kondigde deze week een fles- en blikverbod af en de Bredase politiek wist niet hoe snel er vragen gesteld moesten worden aan het college.


De schriftelijke vragen aan de bestuurders - de Bredase variant van kamervragen - zijn bedoeld om actuele kwesties en misstanden aan de orde te stellen. VVD pleitte voor een Valkenberg-verbod, SP zag in de maatregel een economisch motief en kwam op voor de minder bedeelde Bredanaar. Hoe kan die nu nog genieten van de Parkies, want de biertjes aan de tap die zijn wel erg duur.

Het zijn vragen naar de bekende weg. Een telefoontje met de organisator en het was duidelijk geweest dat die best drank in plastic en karton zou gedogen. Een blik in de APV zou duidelijk maken dat het nuttigen van alcoholhoudende drank naar het park sowieso alleen al mag als er een evenement is. Met een flesje wijn gaan picknicken in het park mag dus sowieso al niet.

Dat er wel alcohol geschonken wordt komt doordat het park tijdens de Parkies een evenemententerrein is. En op zo’n evenemententerrein is de organisator verantwoordelijk voor de veiligheid. Zo’n verbod lijkt daarom niet meer dan logisch. Sterker nog, best kans dat de organisator zijn komende vergunning op het spel zet als hij niet optreedt.

Deze vragen van SP en VVD lijken vooral bedoeld om te scoren voor de bühne. Wil de Bredase politiek geloofwaardig blijven richting de verkiezingen, dan kunnen de brievenschrijvers misschien beter eerst tot tien tellen. Want waar gaat het werkelijk om in Breda?