Arriva's reactie op verkeerscommotie Sinterklaasintocht

  Commentaar

BREDA - Arriva stelt voldoende rekening met de intocht van Sinterklaas te hebben gehouden. Dat zegt het vervoersbedrijf in reactie op de verkeerscommotie tijdens Sinterklaasintocht van afgelopen zaterdag.


Volgens het busbedrijf is de situatie op de Houtmarkt, waarbij bussen en de Sint elkaar  in de weg zaten, een samenloop van omstandigheden. De woordvoerster wijst op een gewijzigde nieuwe route van de intocht en het volgens Arriva niet adequaat handelen van aanwezige verkeersregelaars .

Suzan van Beek, woordvoerster Arriva: “We waren op de hoogte dat de tocht kort zou passeren op de Houtmarkt, maar er werd ons niet gevraagd om daar rekening mee te houden middels een omleidingsroute. De bussen werden bij de Haven, op verzoek van de gemeente en het Sinterklaascomité wel omgeleid, want daar kwam de tocht ook langs. Het deel bij de Houtmarkt zou met  verkeersregelaars geregeld worden.”

De gemeente stemt samen met het Sinterklaascomité af wat de route is. Het Sinterklaascomité verzorgt verkeersregelaars. 

“In de praktijk blijkt dat het deel van de nieuwe intochtroute over de Houtmarkt niet optimaal is. Hier moeten met de betreffende partijen betere afspraken over gemaakt worden”. Arriva wil haar dienstregeling te allen tijde veilig en goed uit kunnen voeren.  

De Houtmarkt is een erg belangrijke directe toegangsweg van bussen die van en naar het station rijden, elk uur passeren hier tientallen bussen. De gemeente gaat tot slot de kwestie evalueren.