Logo bredavandaag.nl
Wessel Keizer en Piet den Blanken exposeren samen in Elektron tot en met eind november. foto Wijnand Nijs
Wessel Keizer en Piet den Blanken exposeren samen in Elektron tot en met eind november. foto Wijnand Nijs

Den Blanken en Keizer spiegelen

  Cultuur

BREDA – Op uitnodiging van filosoof Pieter Vastbinder stelden de Bredase fotografen Wessel Keizer en Piet den Blanken een duo-expositie samen. Het thema van de filosoof: Spiegel.


Zaterdagavond was de opening van de tentoonstelling in Elektron en van de tweede editie van Spieghol, waarin de filosoof wil aanzetten tot denken.

Het resultaat is treffend. Van beide fotografen hangen zo’n dertig foto’s op de verdieping. De tegenstellingen kunnen haast niet groter zijn.

Keizer (1949) toont foto’s in kleur en heeft gekozen voor abstracte werken, gemaakt in Breda. Spiegelingen in plassen, autolak, ramen, gevels en in de singels. Het zijn schilderachtige taferelen, zoekplaatjes naar waar en wanneer. Keizer spiegelt letterlijk de stad en toont daarmee zijn kunst om met een andere blik naar Breda te kijken.

Den Blanken (1951) heeft zijn serie Grensgevallen van een paar jaar terug voor deze gelegenheid uitgebreid. Zijn foto’s zijn direct, zwart-wit en allesbehalve abstract. De Blanken toont de rauwe werkelijkheid van de onderklasse in Zuid- en Midden-Amerika, daarmee de rijke westerling een spiegel voor houdend.

De expositie is nog te zien tot eind november.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief