Logo bredavandaag.nl

Start inschrijving 48 hours Film Project Breda

  Cultuur

BREDA – De inschrijving voor de tweede editie van het 48 Hour Film Project is officieel begonnen. Het project is georganiseerd door International Film Festival Breda.


“In januari konden deelnemers zich al wel inschrijven, maar nu maken we het ook voor het grote publiek bekend. Nu kan het echt en beginnen de grote aanmeldingen”, vertelt de woordvoerder van het Film Project.

Tijdens het 48 Hour Film Project maken filmploegen in één weekend een korte film van begin tot einde. In 2009 maakten 16 filmploegen een film binnen 48 uur, en dit jaar kunnen 24 teams zich inschrijven voor weekend.

Op vrijdagavond 19 maart begint het 48 Hour Film Project. De deelnemende teams krijgen een aantal verplichte elementen mee. Ze moeten een regel tekst, een voorwerp en een genre in hun film verwerken. Zondagavond 21 maart moeten alle teams hun productie af hebben.

Tijdens het International Film Festival Breda is de officiële première van de gemaakte films in bioscoop MustSee Breda. De beste film gaat door naar de internationale finale in de Verenigde Staten.

De vakjury die bepaalt wie de winnaar van het project wordt, bestaat uit actrice Monic Hendrickx en regisseur Mark de Cloe.

Regisseurs, scriptschrijvers, acteurs, cameramensen, lichtmensen, producenten en andere enthousiaste filmmakers kunnen zich inschrijven op de website van 48 Hour Film Project.

De winnaars van het 48 Hour Project 2009 waren regisseur Ruut van der Beele en Stichting DuS,met de film ‘Regenmakers’.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief