Dancetour 2009 in Breda. foto Gert-Jan van Linschoten
Dancetour 2009 in Breda. foto Gert-Jan van Linschoten

Finalisten DJ Knock Out bekend

  Cultuur

BREDA - De vier finalisten die op 7 mei in de Mezz strijden voor een plaatsje op Dancetour Breda zijn bekend. De winnaar mag op eerste Pinksterdag als lokaal talent een half uur draaien tijdens het festival.


De Bredase Martijn van Dijk, alias Alessandro Diga,is de eerste finalist. Vanaf 2007 is hij verslaafd aan het draaien. Begin 2010 zijn er een aantal tracks van hem uitgebracht. Zijn stijl is een mengelmoes van minimal, techno en techhouse.

Finalist nummer twee, Suyano, drumde op zevenjarige leeftijd al op de muziekschool. Nu, op negentien jarige leeftijd, draait hij al in verschillende clubs. Daarnaast is hij door zijn mix van deep-, funky- en soulhouse een vaste DJ geworden in een grote club.

Al op heel jonge leeftijd raakte finalist nummer drie, Simon Nouwens, geïnteresseerd in trance muziek. Op zijn veertiende kocht hij zijn eerste draaitafels. Om vaker voor publiek te draaien richtte Simon zich op het draaien van allround muziek. Hij draait nu in verschillende kroegen in Breda en Eindhoven.

Als laatste zal DJ Jan Waterman strijden om de finaleplek. Hij deed zijn eerste ervaringen met electronische muziek op in het begin van de jaren negentig. Vanaf de middelbare school raakte hij erg geïnteresseerd in trance muziek. In 2004 werd zijn eerste release uitgebracht waarna er nog een aantal volgden. Zijn voorkeur gaat nu uit naar electro, house en techno.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief